GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
HDP mimarlarla Çankaya’yı konuştu

HDP mimarlarla Çankaya’yı konuştu

Halkların Demokratik Partisi Çankaya Belediyesi Eş başkan adayları Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti.

Yerel seçimlere yaklaşırken Belediye Başkan adayları mimarların görüşlerini alıyor. Halkların Demokratik Partisi Çankaya Belediyesi Eş başkan adayları avukat Elçin Öz ve mimar Mükremin Barut Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Çankaya Belediyesi eş başkan adaylarını Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Ankara Şube sekreter Üyesi Gökhan Yıldırım karşıladı. HDP Çankaya Belediyesi eş başkan adayları Çankaya projelerini mimarlara anlatırken, en büyük projelerinin ‘toplumdan çalınan demokratik, ekolojik, ekonomik ve cinsiyet özgürlüğü anlayışını topluma geri vermek olduğunu” ifade etti. Aynı zamanda mimar olan Çankaya Belediye Eş Başkan adayı Mükremin Barut: “  Trafik çilesi bitmeyen, yeşil alanları yok edilen, yaysızlaştırılan, şantiyeleştirilen” bir Çankaya’nın ketlileri kent hakkından mahrum bıraktığını “ söyledi. Çankaya özelinde kent sorunlarının tartışıldığı toplantıda Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan adaylara başarılar dileyerek: “Çankayalıların ve kentlilerin karar süreçlerinde söz sahibi olmasını” önemsediklerini ifade etti.  


Toplam Görüntülenme : 52781
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!