Sobe Gazetesi 2024 - Barışa çağrı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Barışa çağrı

Barışa çağrı

Başkent dayanışması barış çağrısı yaptı.

BaÅŸkent dayanışması bileÅŸenleri bugün bir  basın açıklaması yaparak, savaÅŸa deÄŸil barışa ihtiyacımız var dedi. Mimarlar Odası’nda yapılan basın toplantısında bileÅŸen sözcüleri barış mesajı verdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan: “SokaÄŸa çıkma yasağı en son OlaÄŸanüstü Hal’in devam ettiÄŸi 22 yıl önce ilan edilmiÅŸti, darbeden sonra ilk kez beÅŸ ilimizde sıkıyönetim ilan ediliyor. son dönemde yaÅŸanan olaylarla görüyoruz ki AKP hükümeti gitmeden ülkede ÅŸiddet olayları bitmeyecektir, ülkeye huzur gelmeyecektir. Nefret söylemlerinin bu kadar açık olduÄŸu ve insanların birbirine düşman edildiÄŸi baÅŸka bir hükümet dönemi hatırlamıyoruz.. Sınırımızda bir vahÅŸet yaÅŸanıyor insanlar ölüyor.  Tüm gündemlerimizi erteledik, tüm gündemler barışa odaklanmalı. BaÅŸkent dayanışması olarak ne doÄŸalgazla ilgili açıklama yapacağız ne de baÅŸka bir gündemle çaÄŸrı yapacağız. Bugünkü gündemimiz daha saÄŸlıklı ve insanca yaÅŸayabilmek için barışa ihtiyacımız olduÄŸudur. AKP hükümeti insan saÄŸlığına zararlı, daha saÄŸlıklı bir kent ve mutlu bir kent için AKP hükümeti gitmelidir. Kentte de tüm yaptığımız mücadele insan içindir. Ä°nsan yoksa kentin anlamı yok. Ä°nsan yaÅŸamı tehdit altındaysa insanların yaÅŸam alanlarını tehdit edecek bir savaÅŸla karşı karşıyaysak tüm gündemler düşer. Tek gündemimiz kentte barıştır. ” dedi.

Tüketici Hakları DerneÄŸi temsilcisi Åžirzat Mungan ise “ AKP hükümeti ülkeyi savaÅŸa götürüyor.  Bir ülkenin baÅŸbakanı bir baÅŸka ülkenin rejiminin deÄŸiÅŸtirilmesi için dünya basınına demeç veriyor, oradaki ülkede yaÅŸayan insanların yaÅŸamı ile oynanıyor. AKP iktidarda olduÄŸu sürece bu ülkede barış sevgi kardeÅŸlik zor gelecek. “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Dans Tiyatrosu adına konuÅŸan Gülüm Pekcan Åžimsi, “ Sanata ihtiyacımız olduÄŸu kadar, barışa da herkesin ihtiyacı var. Dünyanın neresinde doÄŸarsak doÄŸalım barış herkes içindir. Ä°nsanların yaÅŸama hakkına el uzatmalıyız.”

Pembe KurbaÄŸa Tiyatrosu adına katılan GüneÅŸ ÇakmakoÄŸlu : “ Ãœlkenin güney doÄŸusunda doÄŸusunda kan gövdeyi götürüyor. Barış çaÄŸrısı yapmalı savaÅŸa hayır demeliyiz.” Dedi.

Kavaklıderem DerneÄŸi BaÅŸkanı Ä°sa ÇapanoÄŸlu: “ Nazım’ın dediÄŸi gibi bir aÄŸaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine yaÅŸamanın lazım geldiÄŸine inanıyorum.” Ä°fadelerini kullandı.

HDP Çankaya Ä°lçe BaÅŸkanı Mükremin Barut: “ BaÅŸkent Dayanışması olarak sokaklarında dans edilen, sergiler etkinlikler yapılan bir kültür baÅŸkenti için yola çıkmıştık.  YaÅŸanabilir kentler için yola çıktık ama kent meydanlarında insanlar kurÅŸunlanıyor. Bu savaÅŸ durumunu bugün anlamak zor deÄŸil, AKP geldiÄŸinden beri satır aralarında savaşı çağırıyor. “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.  


Toplam Görüntülenme : 106087
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!