GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kültür mekanları yok ediliyor

Kültür mekanları yok ediliyor

Ankara’nın kent merkezinde bulunan ünlü tiyatro sahneleri  Akün ve Şinasi’nin satışa çıkarılmasına tepkiler artıyor.

Akün ve Şinasi sahneleri gizlice satılması tepki çekti. Başkent Dayanışması ve Başkentliler Akün ve Şinasi sahnesi önünde eylemler gerçekleştirmişti. İhaleyle dört kez satışa çıkan sahnelerin ihaleleri ertelenmişti. Başkent Dayanışması iplerle Akün ve Şinasi sahnesini kente bağlamış, Sahne önünde basın açıklamaları yaparak ihaleleri bir çok kez  protesto etmişti. Başkent dayanışması Sekreteryasını yürüten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sahnelerin satışının kent belleğini yok etmek olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi. Candan şöyle devam etti: “ Akün ve Şinasi sahneleri kentin sanat mekanlarıdır, yok edilmesi kabul edilemez, bir zamanlar sakarya’da buluna “yeni sahne” de yok edildi. Tek tek sanat mekanlarını yok ediyorlar. Avrupa ülkesi başkentleri kentlerinde bulunan kültür merkezlerinin sayıları ile gurur duyarlar. Atina’da 110 tiyatro her gün perdelerini açar. Sanat düşmanı olan zihniyet ise kültür ve sanat mekanlarımıza saldırıyor, satışa çıkarıyor. Tiyatro seyircisi için, kent belleği ve kentliler için büyük bir kayıp. Sahneler kapatılamaz, Kültür Bakanlığı’nı görreve çağırmıştık, uyarmıştık  ama kulağının üstüne yattı ve tiyatro mekanlarının yokoluşunu seyrediyor.  Ne zaman gizlice bir mekan satsalar, altından rant çıkıyor. Nedir bu gizlilik? Açığa çıkartmak ve engellemek için mücadele edeceğiz. ”

Candan, tiyatro sezonlarında Akün ve Şinasi sahnelerinin tıklım tıklım dolu olduğuna dikkat çekerek, amaç Başkent’te sanatı yok etmektir, bilinçli olarak sanat kentten siliniyor dedi.


Toplam Görüntülenme : 46699
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!