GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Vadi halkı: “Vadi satılamaz”

Vadi halkı: “ Vadi satılamaz”

Dikmen Vadisi halkı, Gökçek’in vadiyi satma projesine karşı basın toplantısı gerçekleştirerek, “Vadi satılamaz” dedi.  Meslek Odaları Vadi halkı ile dayanışmaya çağırarak basın toplantısına katıldı.

Dikmen Vadisi  Gökçek’in Vadiyi satışa çıkarmasına karşı bir araya geldi. Vadi halkına meslek odalarından destek  verdi. Barınma Hakkı Bürosunda bir araya gelen vadi halkına destek için, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın katıldığı basın toplantısında direniş devam edecek mesajı verildi.

 Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Dikmen Vadisi’ni savaş alanına çevirmek istiyorlar dedi. Candan, “ Melih Gökçek Vadi’de ki sorunu toplumsal bir uzlaşmayla çözmek yerine Vadi halkına sormadan, Dikmen Vadisini ağacıyla, toprağıyla, anılarıyla,insanıyla satışa çıkarıyorlar, bu insan haklarına aykırıdır.  Topyekun satış uluslararası alanda da Türkiye’deki teamüllere göre de mümkün değil. Dikmen Vadisi Gökçek’in türlü girişimleriyle savaş vadisine dönüştürüldü. Vadi halkına hizmet götürmeyen, sorun üreten gökçek şimdi de sorunu satışa çıkarıyor” dedi. Candan ayrıca, Vadi’nin temizliği, bakımı ve onarımının gerçekleştirilerek Vadi’yi yaşanabilir bir alana çevirmenin zorunluluğunu anlattı. Atatürk Orman Çiftliği’nde Kaçak saray’a yapılan yatırımın binde biri Dikmen Vadisi nefes ve rüzgar koridoru olması için harcansaydı. Ankaralı nefes alırdı.” Dedi. Candan,  Sadece Dikmen Vadi halkı değil, tüm Ankara’yı ilgilendiren Dikmen Vadi’sine Ankaralıların sahip çıkmalarını söyledi.  

Candan ayrıca Başkent dayanışması’nın dikmen Vadisi’ne sahip çıkmak amacıyla Vadide yürüyüş rotaları hazırladığını ifade etti.   

Yapılan toplantıda Barınma Hakkı Bürosu temsilcisi Tarık Çalışkan söz alarak “Vadi kazanmak zorunda. Bu ülke bizim. Bu Vadi bizim ve burayı hep birlikte korumalıyız. 27 Kasım’da yapılacak ihaleye izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Toplam Görüntülenme : 69400
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!