GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
CHP Milletvekilleri mimarlara destek ziyaretinde bulundu

CHP Milletvekilleri mimarlara destek ziyaretinde bulundu

Ankara Bulvarı’nı kapatan Melih Gökçek Odalar üzerinden başlattığı bulvar şovuna bir tepki de CHP milletvekillerinden geldi. Melih Gökçek 17 Ağustos’da kapattığı Ankara bulvarı ve tüm bağlantı yolları ile Ankara trafiğini tıkayıp, mahkeme kararı ile kapatıldığını söyleyerek, bilboard reklamları ile Odaları ve Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı hedef göstermişti. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz, Murat Emir ve Nihat Yeşil’in aralarında bulunduğu CHP heyeti bugün Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni ziyaret etti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, Mimarlar Odası Genel Sekreteri Fikret Oğuz tarafından karşılandı.

 

Ziyaret sebeplerini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: “Kentte hukukla, kamu yararına kent  mücadelesi yürüttüğünüz için Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne teşekkür ederiz.  Kent için mücadele eden bir yapının, Ankara Bulvarı’nı kapatan Melih Gökçek tarafından hedef gösterildiğinin farkındayız. Bu nedenle Mimarlar Odası’nın Tezcan Karakuş Candan’ın yanındayız demek için buradayız . ” İfadelerini kullandı. Gök ayrıca Gökçek’in Akay kavşağında’da aynı yolu izlediğini hatırlatarak odaları protesto edenlerin Gökçek’in kadrolu eylemcileri olduğunu bildiklerinin altını çizdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, destek ziyaretleri için teşekkürlerini iletti. Cumhuriyet Halk Partisi Heyeti  bir saat süren ziyaretin ardından Oda’dan ayrıldı. 


Toplam Görüntülenme : 26348
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!