Sobe Gazetesi 2024 - Yeni Ankara Bulvarları,Yeni Rant Kulvarları
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Yeni Ankara Bulvarları,Yeni Rant Kulvarları

Yeni Ankara Bulvarları,Yeni Rant Kulvarları

Melih Gökçek'in 6 yeni bulvar açılacağı sözlerine mimarlardan bunlar yeni rant kulvarları değerlendirmesi geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Yeni açılacak bulvarlar hangi parsel parsel hayır işinin değerini artıracak?" Dedi.

Parsel parsel bulvar, hangi kulvar

Kouyla ilgili açıklama yapan Candan "Ankara ulaşımını içinden çıkılmaz hale getiren Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi yeni bulvarlarla, bilimden uzak ulaşım planlaması ile yeni rant ve talan kulvarları açmaya hazırlanıyor.Atatürk Orman ÇiftliÄŸini , askeri alanları  ve Ankara'nın son yeÅŸil ve arazi varlığını talan etme isteÄŸinin ve Ankara ulaşımının içinden çıkılmaz süreçlere götürme isteÄŸinin  bir sonucu olarak yapılması planlanan bulvarların hangi parsellere deÄŸer katacağının ve bu parsellerin mülkiyetinin kimlere ait olduÄŸunu da açıklasınlarda bilelim, bu parsel parsel bulvar hangi kulvarlara hizmet edecek." dedi

AOÇ ve Askeri alanları talan etme bulvarları

Candan şöyle devam etti: "Ankara'nın toplu taşım planını geliÅŸtirmek yerine, zamanının büyük kısmını içinden çıkılamaz hareketlerle kenti yaÅŸanamaz hale getiren ve kentlilerin bir yerden bir yere ulaşımını karmakarışık hale getiren Melih Gökçek, Belediye BaÅŸkanlığının son demlerinde Ankara'ya en büyük kötülüğü yapmaya hazırlanarak yeni 6 bulvarla son kulvara girdiÄŸinin altını çiziyor.25 yıldır Ankara'ya bir metre metro yapamayan, kentin trafiÄŸini otomobil  ve özel araç öncelikli hale getiren ve araç kullanımının arttığını söyleyerek övünen Belediye BaÅŸkanı  bu kenti iyi planlayamamaktadır. GeliÅŸmiÅŸ ülkelerde toplu taşımın, bisiklet ve yaya akslarının geliÅŸtirildiÄŸi bir süreçte,kent dışına çabuk ulaÅŸmak için yol yapma fikri, neyin fikridir.YapılaÅŸmanın giderek kent dışına taşınacağının fikridir.Daha fazla yapılaÅŸma fikridir.Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinin yollarla bölerek talan etme  ve askeri alanlara iliÅŸkin yeni yapılaÅŸma isteÄŸinin hazırlıklarıdır. Ãœst ölçekten bakınca bu rant kulvarları  görünmektedir. Halka hizmet ediyorum söylemleri sahici deÄŸildir.Parsel parsel hayır iÅŸlerinin yeni kulvarları olarak bulvarlar gündeme getirilmektedir.Yoksa halk sokakta saatlerce otobüs beklemiÅŸ, yaÄŸmur yağınca katlı kavÅŸaklar su gölüne dönmüş, okullar açılınca trafik kitlenmiÅŸ bunlar umurlarında falan deÄŸil.Varsa yoksa rant."


Toplam Görüntülenme : 58096
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!