GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Uğur Mumcu özlemle ve saygıyla anıldı

Uğur Mumcu özlemle ve saygıyla anıldı

“Uğur Mumcu da Hayır diyor”

Aradan 24 yıl geçmesine rağmen faillerinin hala yargılanmadığı gazeteci yazar Uğur Mumcu özlemle ve saygıyla anıldı. Anmaya katılanlar ellerinde ve yakalarında “hayır” vurgusu yapan küçük kartlar ve dövizler taşıdı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mumcu için yapılan anıta “Uğur Mumcu Hayır Diyor” yazısı bıraktı.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 24'üncü yılında, bombalı suikaste uğradığı ve adının verildiği sokaktaki evinin önünde anıldı.

Düzenlenen anma törenine Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ve çocukları Özge Mumcu ile Özgür Mumcu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekilleri, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Vatandaşlar Mumcu anmasına anayasa değişikliğine ve başkanlık sistemine ilişkin, yakalarına “Hayır” yazılı kartlar takarak tepki gösterdi. Vatandaşlar ellerinde üzerinde “Hayır” yazılı dövizler taşırken, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mumcu için yapılan anıta “Uğur Mumcu Hayır Diyor” yazısı bıraktı.

Başkanlık yolundaki girişimi protesto eden kalabalık yakalarına hayır yazılı kağıtlar taktı.

Mumcu ailesi ve Kemal Kılıçdaroğlu, önce Faili Meçhuller Anıtı'na sonrasında da Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfiller bıraktı, mum yaktı.

Ardından Mumcu'nun hayatını kaybettiği yerde saygı duruşunda bulunuldu.

Selda Bağcan’ın Uğur Mumcu anısına seslendirdiği “Uğurlar olsun” şarkısı hep bir ağızdan söylendi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Basın Birimi


Toplam Görüntülenme : 22913
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!