Sobe Gazetesi 2024 - Mahkeme asbeste dur dedi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mahkeme asbeste dur dedi

Mahkeme asbeste dur dedi

Ankara 7. Ä°dare Mahkemesi, asbestli Havagazı Fabrikası’nın yıkım kararının yürütmesinin durdurulması istemini kabul etti. Mahkeme kararı belediyeye gönderildi. Bu karar sonrasında belediyenin yıkıma devam etmesi engellenmiÅŸ oldu.  

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi ve Ankara Tabip Odası, Ankara’da ciddi halk saÄŸlığı sorunu oluÅŸturan asbestli Havagazı Fabrikası’nın yıkım iÅŸleminin durdurulması için, yürütmeyi durdurma istemiyle Ankara Bölge Ä°dare Mahkemesi'ne  baÅŸvurmuÅŸtu. Mahkemenin sabah yapılan baÅŸvuruyu öğleden sonra karara baÄŸlaması dikkat çekti.  Ankara’daki Havagazı Fabrikası alanında yaptırılan asbest yüzey ölçümlerine iliÅŸkin rapor, ilgili görseller ve haberler de mahkemeye sunulmuÅŸtu.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan kararın kamu yararı adına sevindirici olduÄŸunu belirterek, “ Åžimdi bölge acilen karantinaya alınmalıdır” dedi.

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi:

2577 sayılı Ä°dari Yargılama Usulü Kanunu’nun 27. Maddesinin 2. Fıkrasında  ‘Danıştay veya idari mahkemeleri  idari iÅŸlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlarının doÄŸması, idari iÅŸlemin açıkça hukuka aykırı olması ÅŸartlarının birlikte gerçekleÅŸmesi durumunda, davalı idarenin savunması alındıktan sonra veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler. Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari iÅŸlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere idarinin savunması alınmaksınız da durdurulabilir’ kuralına yer verilmiÅŸtir.  Kanun maddesi uyarınca yürütmenin durdurulmasına karar verilebilmesi için davalı idarenin savunmasının alınması gerekmekte ise de davanın durumuna ve uyuÅŸmazlığın hukuki niteliÄŸine göre dava konusu iÅŸlemin yıkıma iliÅŸkin olması veya uygulanması halinde fiili durum itibariyla telafisi güç veya imkansız zararlar doÄŸrulabilecek nitelikte bulunabilecek nitelikte bulunması nedeniyle 2577 sayılı kanunun 27/2 maddesi uyarıcında davalı idarenin savunması alındıktan veya yasal savunma süresi geçtikten sonra istem yeniden incelenip karar verilinceye kadar teminat aranmaksızın dava konusu iÅŸlemin yürütmesinin durdurulmasına uyuÅŸmazlığa iliÅŸkin tüm bilgi ve belgelerin aslı veya onaylı örneklerinin savunma ile birlikte mahkemeye gönderilmesi gerektiÄŸinin davalı idareye bildirilmesine anılan kanunun 27/5 maddesi uyarınca savunma verme süresinin 30 gün olarak verilmesine 01/03/2017 tarihinde oy birliÄŸi ile karar verildi.”


Toplam Görüntülenme : 54374
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!