Sobe Gazetesi 2024 - Teleferik çözüm değil, düğüm
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Teleferik çözüm değil, düğüm

Teleferik çözüm değil, düğüm

Ankara Åžube BaÅŸkanı Hakkan : “Teleferik ulaşım sorununu çözmez”

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin Ankara’da ulaşım planlamaları gündemli bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, Ankara Åžube Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan, Yönetim Kurulu üyesi Muteber OsmanpaÅŸaoÄŸlu ve yedek yönetim kurulu üyesi Özlem Dengiz UÄŸur katıldı.  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan, teleferik sistemi kurmak isteyen BüyükÅŸehir Belediyesi’ni eleÅŸtirdi.

“Dünyadaki teleferik örneklerine bakılarak yapılmış hesaplamalar gösteriyor ki teleferik sistemi milyon dolarla ifade ediliyor, böyle olmasına raÄŸmen, ulaşım sorununu çözmüyor. Teleferik’in taşıyabileceÄŸi insan kapasitesi belli.”ÅŸeklinde konuÅŸtu. Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin teleferik ulaşımı hakkında bir rapor hazırladıklarını belirterek ÅŸunları kaydetti. “ 27 kilometreyi kapsayacak olan 5 hatlı teleferik yatırımı, 324 milyon dolarlık bir maliyeti buluyor. Taşıma kapasitesi ile maliyet kıyaslandığında tartışma götürmez ÅŸekilde pahalı, mali açıdan ve ulaşım politikaları açısından uygulanabilir hiçbir tarafı yok”

“Sadece 2 bin kiÅŸi taşıyabiliyor”

Mimarlar Odası Ankara Åžube sekreteri, Tezcan KarakuÅŸ Candan “ Ankara’nın ciddi bir ulaşım planı yok. BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanı Melih Gökçek, ulaşımı günlük çözümler üreterek, günlük düşünerek çözemez, günlük düşüncelerle kent yönetilemeyeceÄŸini daha önce gördük 18 yıl metroyu bitiremedi ve UlaÅŸtırma Bakanlığına devretti. Otobüslerle saatte 6 bin kiÅŸi, metrobis ile 12bin- 40 bin kiÅŸi, Ankaray gibi hafif raylı sistemlerle 25- 30 bin kiÅŸi, metro ile bir saatte 70 bin kiÅŸi taşıma kapsitesi varken teleferik ile saatte 2000 – 2500 kiÅŸi taşınabiliyor. Teleferik yapmak yerine 10 bin kiÅŸiyi taşıyan bir raylı sistem yapılabilir, pahalı, düşük kapasiteli ve kaza yapıldığında ölüm oranı çok yüksek bir ulaşım. Vergilerimizle ayrılan bütçeler bu kadar hoyratça harcanmamalı” ÅŸeklinde ifade ederek, Ankara’nın bir an önce bilimsel veriler ışığında ana ulaşım planı yapılması gerektiÄŸine dikkat çekti.


Toplam Görüntülenme : 111555
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!