Sobe Gazetesi 2024 - Halka yasaklanan Saraçoğlu Mahallesi’nde dizi çekimleri sırasında yangın çıktı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Halka yasaklanan Saraçoğlu Mahallesi’nde dizi çekimleri sırasında yangın çıktı
Halka yasaklanan SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde dizi çekimleri sırasında yangın çıktı

Mimarlar: ‘’Bu, gelecekte kundaklama olabileceÄŸine dair senaryonun alt yapısıdır. Emlak GYO ve sorumlu bakanlıklar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.’’

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, panolarla halkın giriÅŸine kapatılan ve içerde restorasyon adı altında inÅŸai faaliyetlerin yapıldığı Cumhuriyet’in simge mekanı SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde yangın çıktığını bildirdi.  
Halkın girmesi yasaklanan SaraçoÄŸlu Mahallesi’nde, TRT’de yayınlanan ‘TeÅŸkilat ‘ dizisinin çekildiÄŸi ve 17 Aralık PerÅŸembe günü saat 22:00’da çekim yapılırken yangın çıktığı öğrenildi.  Bu duruma tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, ‘’Tarihi mahallede yangın çıkartma senaryosu, gelecekte bir kundaklamanın olabileceÄŸine dair senaryonun alt yapısıdır. Emlak GYO, Çevre Åžehircilik Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz’’ dedi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:



‘’ 17 Aralık PerÅŸembe günü TRT’de yayınlanan ‘TeÅŸkilat’ dizisinin çekimlerini  yapmak için saat 22:00 sularında  Dip Sokak’taki binalara girmiÅŸler. Emlak GYO’dan izin almışlar. Senaryoda yatak odasında yangın çıkacakmış. Gece saat 1:40’da yangını söndürerek çıkmışlar. Ancak gece saat 3:00 sularında yangın çıkmış ve BüyükÅŸehir Belediyesi  Ä°tfaiye Daire BaÅŸkanlığı müdahale ederek yangını söndürmüş. Emlak GYO, Çevre Åžehircilik Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Tarihi mahallede yangın çıkartma senaryosu, gelecekte bir kundaklamanın olabileceÄŸine dair senaryonun alt yapısıdır. Tarihi mahallede TRT’de çekilen ‘TeÅŸkilat’ dizisine neden izin verilmektedir. SaraçoÄŸlu Mahallesi, sizin yangın senaryonuzun sahnesi deÄŸildir. SaraçoÄŸlu Mahallesi’nden elinizi çekin. SaraçoÄŸlu Mahallesi tescilli kültür varlığıdır, sizin filmlerinizin seti deÄŸildir.'’

Toplam Görüntülenme : 22448
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!