GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
BTS’ye yönelik sürgün politikası devam ediyor, sendika üyesi 4 kişi daha sürgün edildi

BTS’ye yönelik sürgün politikası devam ediyor, sendika üyesi 4 kişi daha sürgün edildi

Birleşik  Taşımacılık Sendikası üyelerine yönelik sürgün hukuksuzluğu devam ediyor.  Kamuoyunda BTS Genel Sekreteri İsmail Özdemir’in sürgün edilmesinin yankıları devam ederken, BTS İzmir Şubesinde yönetici ve temsilci 4 kişi daha TCDD yönetiminin aldığı kararla sürgün edildi.

BTS Merkez Yönetim Kurulu hükümetin sürgünlerle sindirme politikaları yaptığı basın açıklamasında tepki gösterdi. Ankara'da Mimarlar Odası’nda düzenlenen toplantıya KESK ve TMMOB  yöneticileri de katılarak destek verdi.

Yapılan açıklamada , “Bu sürgünler, sendikamıza yönelik bir saldırıdır ve bu saldırının nedeni; sendikamızın demiryollarına ilişkin yanlışları açıkça dile getirmesi, tren kazalarıyla ilgili doğru tespitlerde bulunmasıdır.

İşte bu nedenle Sendikamız BTS, gerek siyasi iktidar gerekse de TCDD ve Taşımacılık A.Ş. yöneticileri tarafından susturulması gereken bir kurum olarak görülmektedir.

Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır.

 

Bugüne kadar TCDD’de yaşanan haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere, keyfiliklere sessiz kalmayan Sendikamıza yönelik yeni bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz uygulamalar bizleri yıldırmayacaktır” dedi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Demiryollarında Sürgün Hukuksuzluğu Devam Ediyor. Sendikamız BTS’nin İzmir Şubesinde yönetici ve temsilci 4 arkadaşımız TCDD yönetiminin aldığı kararla  6 Ocak’ta sürgün edildi.  Bilindiği üzere sendikamızın örgütlü olduğu ulaşım işkolundaki kurumlardan olan TCDD Genel Müdürlüğü ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından bir süredir sendikamıza yönelik baskı ve sindirme politikaları izlenmektedir. İçerisinde sendikamız üye, temsilci ve yöneticileri ile birlikte Merkez Yürütme Kurulu üyelerimizin olduğu onlarca arkadaşımız 11 Mayıs 2020 ve 27 Mayıs 2020 tarihlerinde de sürgün edilirken, bu sürgünler mahkemeler tarafından iptal edilerek arkadaşlarımızın tümü eski görev yerlerine dönmüşlerdir. 22.12.2020 tarihinde ise Sendikamız Genel Sekreteri İsmail Özdemir Ankara’dan Sivas’a 3 aylık geçici  görevle sürgün edilirken Genel Hukuk TİS ve İnsan Hakları Sekreteri Aziz Mustafa Şimşek makinist olarak çalıştığı TCDD Taşımacılık A.Ş.’ye bağlı Ankara Yolcu Müdürlüğünce trendeki görevinden alınmış, depo cezası verilmiştir. Sendikamız Merkez Kadın Sekreteri Begüm Özyönüm ise 2020 Nisan ayı içerisinde yine sendikamız üye ve yöneticilerini sürgün edilmeleri üzerine yaptığı Twitter paylaşımlarından dolayı Kademe ilerlemesi , Sendikamızın aldığı eylem/etkinliklere katılması dolayısıyla 1/30 oranında aylıktan kesme cezası verilmiştir.Yine paylaşımlarından dolayı yeni bir tahkikat açılmıştır. Sendikamız Malatya Şube Başkanı Hasan Akdemir yaşanan sürgünle ilgili yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında 15 günlüğüne Tatvan ve Van’a geçici görevlendirmeyle cezai amaçlı gönderilmiştir. Sendikamız İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Vedat Akbayer Marmaray da makinist olarak görev yapmakta olup tren deki görevinden alınmış, depo cezası verilmiştir. Sendikamız, bu süreçte sürgünlerin geri alınması amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulmuş, ancak ilgili kurum yöneticileri tarafından diyalog kapısı açılmamıştır.

Açıklamada, “TCDD yönetimi, aldığı bu sürgün kararlarıyla hukuksuzluklarına bir yenisini eklemiştir.  İzmir’den Malatya’ya sürgün edilen Ünal Karadağ’ın sürgünü, daha bir ay önce İdare Mahkemesi  kararıyla iptal edilmiştir. Sendikamız işyeri temsilcisi Ünal Karadağ bu sefer de aynı kurumda çalışmakta olan eşi Sendikamız İzmir Şube Kadın Sekreteri Nurhan Karadağ’la birlikte Malatya’ya, yine Sendikamız Merkez Yürütme Kurulu üyeliği ile İzmir Şube Başkanlığı görevlerini yapmış işyeri temsilcimiz Bülent Çuhadar Malatya’ya, İzmir Şube Sekreterliği görevini yürütmekte olan Muhdi Seyhan ise Kars’a sürgün edilmiştir. Bu uygulamayı kınıyor ve bu yanlıştan biran önce geri dönülmesini talep ediyoruz” denildi.


Toplam Görüntülenme : 10401
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!