Sobe Gazetesi 2024 - KİM Danışma Kurulu 2. Toplantısı Yapıldı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
KİM Danışma Kurulu 2. Toplantısı Yapıldı

KÄ°M DANIÅžMA KURULU 2. TOPLANTISI YAPILDI  

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin yürüttüğü kent çalışmalarının ÅŸekillenmesinde ve koordinasyonunda büyük rol oynayan Kent Ä°zleme Merkezi (KÄ°M) Danışma Kurulu’nun 2. Toplantısı gerçekleÅŸtirildi.

 

Kent, kentleÅŸme, koruma, mimarlık, iletiÅŸim gibi farklı konularda uzmanların yer aldığı Danışma Kurulu Toplantısı’nda Ankara kentini yakından ilgilendiren birçok konu ele alındı. Toplantıda kentte yürütülen çalışmaların maddi boyutlarının ele alınması, toplumun ortak deÄŸerlerinin gözetilmesi, kentin deÄŸerli alanlarına iliÅŸkin bilgi üretilmesi ve envanter oluÅŸturulması gerekliliÄŸi, üretilen bilginin kamuoyu ile etkin bir ÅŸekilde nasıl paylaşılacağı, teknik bilginin hem toplumsallaÅŸtırılması hem de siyasallaÅŸtırılması için yapılması gerekenler tartışıldı. Åžube çalışmaları kapsamında makro ölçekte söylemlerin oluÅŸturulması, bu söylem ve strateji doÄŸrultusunda mikro kararların alınması gerektiÄŸine deÄŸinildi. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi, Atatürk Bulvarı, Ulus Tarihi Kent Merkezi, SaraçoÄŸlu Mahallesi, Dikmen Vadisi gibi alanların detaylı olarak ele alındığı toplantıda, mimari deÄŸerlerin yanı sıra peyzaj deÄŸerlerinin, sanatsal deÄŸerlerin, toplumsal ve kentsel deÄŸerlerin de ele alınması ve gündeme taşınması gerektiÄŸinin altı çizildi.

 

Konut stokunun tespiti ve ihtiyaç duyulan konut miktarı ile karşılaÅŸtırılması, Ankara kenti risk haritasının oluÅŸturulması, kentsel dönüşüm sürecinin hem toplumsal hem ekonomik boyutunun irdelenmesi, batıda yıllar önce vazgeçilen fakat ülkemizde halen devam etmekte olan toplu konut politikaları, TOKÄ° ve TOKÄ° tarafından üretilen konutlardaki standartların olumsuzluÄŸu Danışma Kurulu üyelerince dile getirildi. Riskli olduÄŸu ilan edilen yapıların belirlenmesindeki kriterlerin bilinmediÄŸi, “kentsel kimlik” kavramının önemi, Ankara’nın yeÅŸil sistemi, ulaşım- eriÅŸimde yaÅŸanan sıkıntılar, yapılması gerekenler ve meslek etiÄŸi yönünden bilime ve tekniÄŸe uygun olmadan yürütülen çalışmalarda yer alan meslektaÅŸların durumunun tartışılması gerektiÄŸi, kamusal hizmetin kent dışına taşınmasının kentte yaratacağı olumsuz etkilerin yanı sıra hızla deÄŸiÅŸen kent gündeminde hızlı refleks vermenin önemi ve yöntemi vurgulandı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Kent Ä°zleme Merkezi, bünyesinde oluÅŸturulan alt çalışma grupları aracılığıyla üretilecek teknik bilgiyi kamuoyu ile paylaÅŸmaya, kentliye kentte olan bitenle ilgili doÄŸru bilgiyi aktarmaya devam edecek.  

 


Toplam Görüntülenme : 85418
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!