GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Otoriter tutumdan vazgeçin

“Otoriter tutumdan vazgeçin”

 

Ankara Tabip Odası , Başkent Daynışması, DİSK, KESKAnkara Şubeler Platformu, Mülkiyeliler Birliği, TMMOB  Ankara İKK,  dün Güvenpark’ta buluşarak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada 1318 vatandaşın yaralandığı belirtilerek, polis müdahalesinin durdurulması gerektiğini dile getirdi. Taleplerini sıraladı. Açıklamayı olduğu gibi yayınlıyoruz:

 

Başbakan Devlet Terörüne Son Versin

Otoriter Tutumlarından Derhal Vazgeçsin

Demokrasi ve Özgürlük Taleplerine Kulak Versin

 

Günlerdir Türkiye’de süren devlet terörünün fotoğrafını bu sabah Taksim Meydanında yeniden gördük.

 

Polisin sabah saatlerinde başlattığı operasyonun sonunda bilanço ne yazık ki çok ürkütücü ve acıdır:

3’ü MERKEZİ SİNİR SİSTEMİ HASARINA YOL AÇAN KAFA TRAVMASI olmak üzere, 3 kırık, 9 PLASTİK MERMİ YARALANMASI, 1 ciddi kesi, 1 GÖGÜS TRAVMASI VE  1 AÇIK KAFATASI KIRIĞI vardır.

 

51 Avukatın Adliye’de gözaltına alındığını biliyoruz.

Ölümlerin olmasından, yaralı sayısının artmasından ve polis müdahalesinin bir katliama dönüşmesinden endişeliyiz.

 

Ankara’da bugüne kadar olaylarda hastane kayıtlarında 906, seyyar revirlerde 412 olmak üzere toplam 1318 vatandaşın yaralandığını biliyoruz.

 

Bu vahşeti durdurmak yerine, ne yazık ki bu ülkenin Başbakanı bir ego kavgası vermekte ve bu ülkenin yurttaşlarını karşı karşıya getirecek açıklamaları sorumsuzca yapmaktadır.

 

Bu ülkede Sunnisi Alevisi, Türkü,Kürdü, Lazı Çerkezi, İşçisi, öğrencisi, memuru, esnafı, ev kadını işsizi… herkesin ama herkesin barışa, demokrasiye ve özgürlüklere hava kadar ihtiyacı vardır. Ama bugün havamız gazlıdır. Tüm ülke başbakanın egosunun gazı altındadır.

 

Buradan Başbakan’ın yanında olan karşısında olan tüm yurttaşlara, Alevisine, Sunnisine, Dinsizine, Kürdüne, Türküne, bu ülkede yaşayan herkese… Meclise, bugün bu ülkenin gençlerine gaz atan polislerine sesleniyoruz: Ülkemizi bir uçuruma sürükleyen bu EGOYU durdurmak zorundayız!

 

Gezi Parkından yükselen talepler bizimde taleplerimiz.

1.Gezi Parkı, Park olarak kalmalıdır. Taksim Gezi Parkına Topçu Kışlası adı altında ya da başka herhangi bir yapılaşma olmayacağını, projenin iptal edildiğine dair resmi bir açıklamanın yapılmasını, Atatürk Kültür Merkezinin yıkılmasına ilişkin girişimlerin durdurulmasını,

2. Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan, binlerce, insanın yaralanmasına, iki yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumlular, başta İstanbul, Ankara, Hatay Valileri ve Emniyet Müdürleri olmak üzere tüm sorumluların görevden alınmasını, Gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanmasını,

3. Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama

4.1 Mayıs alanı olan Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini; ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını

5. Toprak bütünlüğü ile, bugün  14 hyde park,  10 central park , eden  Atatürk Orman Çiftliği’nde süren yapılaşmanın, ağaç kesilmelerinin, satışların ve  talanın acilen durdurulmasını

TALEP EDİYORUZ.

 

Demokrasi ve özgürlük talepleriyle, kentine, parkına yaşamına,  Gezi Parkı’na ve AOÇ’ye sahip çıkanlar bizim çocuklarımız. Çocuklarımıza ve taleplerine sahip çıkıyoruz.

 

DEVLET TERÖRÜNE SON, DEMOKRASİ HEMEN ŞİMDİ!

 

ANKARA TABİP ODASI, BAŞKENT DAYANIŞMASI, DİSK, KESK ANKARA ŞUBELER PLATFORMU, MÜLKİYELİLER BİRLİĞİ, TMMOB  ANKARA  İKK
Toplam Görüntülenme : 36150
Kategori Haberleri

Yargı, geçmişte heyelanların yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde noktayı koydu
Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  olası bir depremde büyük risk altında olan, geçmişte heyelanların ve yol çökmesinin yaşandığı Büyükesat Vadisi’nde yüksek katlı yapılaşma ısrarıyla mücadele etmekte kararlı.
06 Haziran 2023
Yargı, “Yıkılan Ankara Tenis Kulübü tescilli kültür varlığıdır” dedi
Yargı,  bilirkişi raporlarına rağmen yıkılan Ankara Tenis Kulübü’nün tescil talebinin reddine dair Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.
27 Şubat 2023
Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi planları iptal edildi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda, Atatürk Kültür Merkezi alanlarında Cumhuriyet’le mekânsal hesaplaşmanın ürünü olarak inşa edilen millet bahçesinin planları iptal edildi.
02 Kasım 2022
Bilirkişiler: İmrahor’da Millet Bahçesi ekolojik dengeye zarar verir
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent’te ekolojiyi katledecek, doğanın ve kentin dengesini bozarak vadileri yapılaşmaya açan plan değişikliklerine karşı mücadeleye devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nde  “Kanal Ankara olarak pazarlanan İmrahor  Millet Bahçesi planlarını yargıya taşımıştı. 
08 Nisan 2022

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!