Sobe Gazetesi 2024 - 2 Temmuz Programı açıklandı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
2 Temmuz Programı açıklandı

2 Temmuz Programı açıklandı

33 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi Sivas Katliamının 20. yılında  Sivas ve Ankara’da anma etkinlikleri yapılacak.

 

Sivas anmaları 2 Temmuzda Sivas’ta Madımak Oteli önünde gerçekleÅŸirken, Ankara’da ise Saat 17.00 da Toros Sokak’tan baÅŸlayacak. Pir Sultan Abdal Kültür DerneÄŸi'nin öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluÅŸu Mülkiyeliler BirliÄŸi'nde düzenlediÄŸi basın toplantısıyla 2 Temmuz programını açıkladı. Açıklamayı yapan, Pir Sultan Abdal Kültür DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Kemal Bülbül, 2013 yılının Madımak Katliamının 20. Yılı olduÄŸunu hatırlatarak, Madımak 20 yıldır yandığını ifade etti.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan’ın "Bu karar milletimize  hayırlı olsun" sözlerini hatırlatan  Bülbül: “Madımak’ta sazımız, sözümüz, özümüz, deyiÅŸimiz, semahımız, romanımız, sanatımız, kültürel inançsal deÄŸerlerimiz katledilmiÅŸtir. BaÅŸbakanın ‘Cemevi cümbüşeviÂ’ diyerek dozerle sefer etmesini, cemevine ‘ucubeÂ’ demesini, katil fetvacı ‘Ebu SuudÂ’ hakkında hem ÇorumÂ’da övgü dolu sözler sarf etmesini unutmadık. BaÅŸbakan ve devlet bürokrasisi inkar, nefret ve ÅŸiddet politikasına, inadına devam ediyor. 3. BoÄŸaz Köprüsüne Yavuz adı verilmiÅŸ olması bunun en açık göstergesidir. “ dedi.

 

Ä°stanbul da 23 HaziranÂ’da Kadıköy’de yapılan miting öncesinde AKP hükümetinin, "2. Alevi Açılımı"nı gündeme getirdiÄŸine deÄŸinen Bülbül, ‘”2. Alevi AçılımınınÂ’ AKPÂ’nin ‘devÅŸirme Alevileri kullanarak AKP AleviliÄŸi yaratma projesidir.” Åžeklinde konuÅŸtu. “Bülbül, Madımak Katliamı Ä°nsanlığa karşı iÅŸlenmiÅŸ bir suçtur”, “Zaman Aşımı kararını tanımıyorum,” “Madımak utanç müzesi olsun” diyen tüm yurttaÅŸları 2 Temmuz da SivasÂ’a Madımak önüne gelmeye çağırdı.

2 Temmuz'da Ankara’da da Saat 17.00 da Toros Sokaktan başlayacak yürüyüşün Kolej meydanında bir mitingle sonlanacağı duyuruldu.

 


Toplam Görüntülenme : 87691
Kategori Haberleri

Yargı, Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde yapılaşma baskısı yaratan plan değişikliğini iptal etti
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından BaÅŸkent’te Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde, ekolojik öneme sahip alanlarda yapılaÅŸma baskısı yaratan kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliÄŸinin iptali için dava açmıştı.
20 Ekim 2023
Yargı, ağaçlandırılacak kırsal yerleşik alanı yapılaşmaya açan plan değişikliğini iptal etti
Ankara 18. Ä°dare Mahkemesi,  söz konusu Yakupabdal Mahallesi Kırsal YerleÅŸik Alanı ve Çevresinde 1/5000 Ölçekli Nazım Ä°mar Plan DeÄŸiÅŸikliÄŸini iptal etti.
05 Ekim 2023
AOÇ Medipol Plan değişikliği davasında bilirkişi raporu yayınlandı
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılarak Medipol’e tahsis edilen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi toprakları için mücadeleden vazgeçmiyor.
17 Temmuz 2023
Yargı, Örnek Mahallesi rantsal dönüşüm planlarını ikinci kez iptal etti
Tüm baskılara rağmen kentsel dönüşüm adı altında yapılan ve kent dokusunu bozan rantsal dönüşümü yargıya taşıyan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararını savunmaya devam ediyor.
02 Haziran 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!