GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“30 sayfalık ders”

“30 sayfalık ders”

Başkent Dayanışması bileşenleri  Güvenpark’ta  Gökçek’e ders verdi.

Başkent Dayanışması bileşenleri  Güvenpark’ta bir araya gelerek yetkilileri hukuka uymaya çağırdı. Başkent Dayanışması AOÇ ana plan davasında verilen yürütmeyi durdurma kararlarını sayfa sayfa Güvenpark’a taşıyarak, “AOÇ kararı sana ders olsun” eylemi gerçekleştirdi. Teneke Orkestrası da Gökçek’e  bestelediği  “ Gökçek’in yalanları bitmiyor talanları bir daha seçerseniz götürür kalanları”  şarkısını seslendirdi. Grup Güvenpark’ta mahkemenin karar sayfasını ellerinde taşırken “Gökçek gidecek, hesap verecek” sloganı attı. Bileşenler adına Mimarlar Odası Ankara şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan bir açıklama yaptı. Açıklamada Candan, “Mahkeme kararları hukuka uyması gereken Başbakan’a ders niteliğindedir.  Büyükşehir Belediyesi’ne de bir ders. Korumakla yükümlü olan Koruma Kurulu üyesiyim diye dolaşan bilim insanlarına büyük bir ders niteliğindedir. Bilirkişi raporlarında  AOÇ’nin sit alanı olmadığını korunacak bir şey olmadığını ifade eden bilirkişilere büyük ders vermiştir. Belediye’de çalışan şehir plancıları, mimarlara mühendislere büyük ders vermiştir. Gökçek’in oluşturduğu parçacı yaklaşımı planlama noktasına getiren Gazi Üniversitesi’ne büyük ders vermiştir. Bu otuz sayfalık dersi iyi okusunlar.  Gökçek dedi ki “Geri dönüş yok. Belediye meclisinden karar çıkartırım devam ederim, gerekirse Başbakana söylerim başbakan kanun çıkartır” dedi.  30 Mart’tan sonra Gökçek’in karar çıkartacak bir meclisi olmayacak. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bu otuz sayfalık kararın uygulanmasını istiyoruz.  Gökçek’i bu kararları okumaya çağırıyoruz. Yakını göremediklerini biliyoruz o nedenle yarın Başkent Dayanışması olarak burada olacağız ve “AOÇ Kararını Sen Anlamadın: Gözüne Gözlük ” eylemini gerçekleştireceğiz. 27 Mart’ta bu Türkiye tiyatrosunu gözler önüne sermek için Başkent dayanışması tiyatro grubu Büyük Türkiye Tiyatrosunu AOÇ’yi Güvenpark’ta sergileyecek. Bu haftayı AOÇ eylem haftası ilan ettik. AOÇ’deki hukuksuzluk durana kadar mücadeleye devam edeceğiz” Şeklinde konuştu.

“Mühür bizde eylemi”

Candan, 29 Mart’ta Başkent Dayanışması olarak Devlet Mezarlığı önünde AOÇ’de büyük mühürleme eylemi yapacaklarını sözlerine ekledi.  Başkent Dayanışması bileşenleri  “MÜHÜR BİZDE AOÇ’ye AKIYORUZ”  diyerek AOÇ’de buluşmaya hazırlanıyor.   

Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak ise “  30 Mart’tan sonra Gökçek orada oturmayacak. Aydınlık bir Belediye meclisinin hukuka saygılı meclis üyelerinin orada oturacağını biliyoruz. Gökçek devam edemeyeceksin, o meclisi açamayacaksın. AOÇ’ye yeni bir plan yapamayacaksınız ” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 99862
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!