Sobe Gazetesi 2024 - Dünya Tiyatrolar gününde AOÇ mesajı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Dünya Tiyatrolar gününde AOÇ mesajı

Dünya Tiyatrolar gününde AOÇ mesajı  

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle Güvenpark’ta tiyatro ile “AOÇ’de ki kıyımı”  anlattı.

BaÅŸkent Dayanışması bileÅŸenleri Tiyatro grupları ile beraber MenekÅŸe Sokak’tan Güvenpark’a yürüdü. Sloganlar eÅŸliÄŸinde yürüyen grup, “Her yer sanat her yer direniÅŸ”  “Tüsak’a hayır yaÅŸasın sanat” dedi. BaÅŸkent Dayanışması yürüyüşün ardından, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle Güvenpark’ta kentlilere tiyatro şöleni  yaÅŸattı.  BaÅŸkent Dayanışması tiyatro topluluÄŸu Güvenpark’ta “Alo babacım AOÇ’de ne yapıyoruz?” oyununu sergiledi.  BaÅŸkent Dayanışması adına basın açıklaması okundu. Açıklamayı  Ali YavÅŸanlı okudu. Yapılan açıklamada, “Daha dün yeni Sahne’yi hamburgerci yapan eller, Åžimdi de Macunköy’de Ä°rfan ÅžahinbaÅŸ sahnesinin topraklarına göz dikmiÅŸ durumdalar. AOÇ’nin baÄŸrına hançer saplayarak, BaÅŸbakanlık sarayı yapmaya kalktılar. Rant uÄŸruna AOÇ’ye , sit alanlarına, sanat kurumlarına saldırmaktalar. Ãœlkemizde iktidara sahip olanlar güzel olan her ÅŸeyi yok etmeye çalışıyorlar. Bizler sanatçılar her koÅŸulda sanatımızı yapacağız. Sanat eleÅŸtirendir, sanat birleÅŸtirendir. Çünkü sanat aydınlanmadır. Sanat baÅŸkaldırıdır.   “ifadelerine yer verildi.  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan söz alarak AOÇ’deki talanı anlattı. Candan,  “sanat özgürlüktür soluÄŸumuz, nefesimiz ve sesimizdir” dedi. Candan 29 Mart’ta AOÇ’de BaÅŸkent Dayanışması’nın yapacağı büyük mühürleme eylemine kentlileri davet etti. Katılım için MeÅŸrutiyet Caddesi’nden saat:12.30’da otobüs kaldırılacağını duyurdu. 

basın açıklamasından sonra Yüksel Caddesi’ne yürüyen grup üyeleri  Ã¼zerinde  “diren AOÇ” ,  “ TÃœSAKLASAK da mı ? Saklasak,TÃœSAKLAMASAK da mı Saklasak ?” ,Sokak lambayla deÄŸil , Sanatla aydınlanır” yazılı dövizler taşıyan grup, “Sanat için , demokrasi için, AOÇ için oy ver” çaÄŸrısı yaptı.   “Yüksel’de pandomim gösterisi yapan BaÅŸkent Dayanışması tiyatro topluluÄŸu, sanatın insanı özgürleÅŸtirdiÄŸi mesajını verdi.  


Toplam Görüntülenme : 102468
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!