Sobe Gazetesi 2024 - ODTÜ’de bilirkişi incelemesi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
ODTÜ’de bilirkişi incelemesi

ODTÃœ’de bilirkiÅŸi incelemesi

Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin  yaptığı ODTÃœ yolunda bilirkiÅŸi keÅŸfi yapıldı.

Dava konusu olan ODTÃœ yolunda bilirkiÅŸi keÅŸfi yapıldı. BilirkiÅŸi keÅŸfine davacı ve davalı tüm taraflar katıldı. Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin gece yarısı operasyonu ile bayramda yol açmak için aÄŸaçlar kesilmiÅŸ, ODTÃœ’lü öğrencilerin, yüzüncü yıl mahallesi sakinlerinin ve meslek odalarının itirazına raÄŸmen  yol yapım çalışmaları baÅŸlamıştı. Mahkemenin talebiyle bugün bilirkiÅŸi keÅŸfi yapıldı. Yapılan bilirkiÅŸi keÅŸfine BüyükÅŸehir Belediyesi avukatları,  meslek odalarının avukatları, Çevre Åžehircilik Bakanlığı yetkilileri ve oda yöneticileri katıldı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,Mimarlar Odası  Ankara Åžube Yönetim Kurulu Ãœyesi Muteber OsmanpaÅŸaoÄŸlu,  Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžube Sekreteri Deniz Kimyon  keÅŸif heyetine eÅŸlik etti.  ODTÃœ yolu üzerinde inceleme yapan BilirkiÅŸiler, ODTÃœ yoluna ait tüm plan notlarını, meclis kararlarını, plan paftasını ve yola dair ulaşım raporlarını taraflardan talep etti. Candan keÅŸif heyetine, “Yol bitti,  yürütmeyi durdurma kararının hızlıca verilmesi gerekirdi. Bir plana sadece teknik olarak bakılamaz sosyal boyutları da vardır. Planlama sürecinde halkın katılımı olmadı, ODTÃœ’lü öğrenciler ve Yüzüncü yıl Mahallesi sakinleri yola karşı çıktı. BüyükÅŸehir Belediyesi ulaşım ana planı olmadan plan askıdayken hukuku çiÄŸneyerek,  3 bin aÄŸacı katlederek yolu açtı ” diyerek, ayrıca yolun bittiÄŸi, keÅŸfin çok geciktiÄŸi deÄŸerlendirmesinde bulundu. 


Toplam Görüntülenme : 79740
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!