GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“Ankara ulaşımı eline yüzüne bulaştı”

“Ankara ulaşımı eline yüzüne bulaştı”

Büyükşehir Belediyesi ulaşımda yeni  uygulamaları ile yine Ankara’da  tartışma yarattı.  Metro saatleri bir saat geri çekildi. Yeni uygulamayla   OSB / Törekent – Batıkent İstasyonu yönüne 22.00, Batıkent – Kızılay İstasyonu yönüne 22.30 saatlerine kadar geri çekildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ulaşımı eline yüzüne bulaştırdı açıklamasıyla tepki gösterdi.

Candan yeni uygulama hakkında “Melih Gökçek’in otobüslerde 24 saat ulaşım vaadinin samimi olmadığı ortadadır.  Deneme süresi bahanesiyle bir hafta sonra 24 saat otobüs ulaşımı kaldırılacaktır. Metro’da yaptığı bunun kanıtıdır. Kent yönetimine  kar -zarar hesabıyla bakan Gökçek’in bir hafta gece de sürecek olan otobüs dolaşımını, metrodan kısarak zararı ordan karşılamaya çalışıyor. Ankara’nın gece hayatının , insanların sosyal yaşantısını öldürdüler. İnsanları evlerine kapattılar şimdi de bir hafta otobüslerde gece deneme süresiyle kullanıma göre bakacağız diyorlar. Kentlilerin kenti yaşamasına izin vermeyen bu ulaşım uygulamalarını doğru bulmuyoruz. Ankara Başkenttir, gündüz olduğu gibi bir başkente yakışır şekilde gece de yaşayan bir kent olmalıdır. Gökçek yersiz uygulamaları ile kafasına estiği gibi hareket ederek kentlileri mağdur ediyor. Ankara’yı gece hayatı ölü olan bir kente çevirdi. Ölü şehirde mezarlıkları mı dolaşacağız. Ulaşım insan hakkıdır. Belediye olarak yapması gereken gece yaşayan sokakları ve meydanları kente kazandırmak olmalıdır. Metro’yu saat 22.00’ye kadar geri çekmesi  Gökçek’le Ankara’nın geriye gittiğinin göstergesi olarak düşünüyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi. 


Toplam Görüntülenme : 95727
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!