GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Candan: “bizi dinlemediler”

Candan: “bizi dinlemediler”

Devlet tiyatrolarına ait Macunköy tesislerinin hemen yanıbaşındaki İvme yapı kooperatifi’nden adamlar devlet tiyatrolarını silahlarla bastı. Tiyatro sahnelerinin güvenlik görevlileri arasında yaşanan çatışmada yedi kişi yaralandı

Devlet tiyatrolarının Macunköy tesislerinde önce ağaçları katletmek için girdiler sonra silahlı kişilerce devlet tiyatroları sahnelerinin arazilerine ikinci kez girildi. Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan, “arazideki inşaatı durdurun dedik bizi dinlemediler” şeklinde yaşananlara tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan , “ Bir özel şirket devlet arazisine girerek önce hukuksuzca dozerlerle ağaçları kesiyor hiç bir yetkiliden ses çıkmıyor. Aynı özel şirket devlete ait araziye bu kez silahlarla giriyor. Olayın sorumlusu bu şirket ilk kez araziye dozerlerle hukuksuzca girdiğinde ses çıkarmayanlardır.  Milli Emlak Devlet tiyatrolarının Macunköydeki arazisini özel şirkete satınca, şirket geçtiğimiz kış Ocak ayında Atölye sahnelerinin bulunduğu alanda ağaçları katletti. O zaman da  çeşitli STK’lar,  tiyatrocularla TOBAV , DETİS, Kültür Sanat- Sen ve Başkent dayanışmasıyla birlikte Kültür Bakanlığı’na, Belediyelere,  arazideki  inşaatı durdurun şeklinde çağrı yaptık. Çağrımıza kulak vermediler, bizi dinlemediler. Arazi nedeniyle hukuk kentin ortasında çiğnenirse, Başbakan hukuka uymazsa  elbette mafya kentin ortasında kol gezer, eşkıya şehre indi. Kar amacı güderek ağaçlara kıyanlar elbette insanlara da kıyacaklar. Şimdi İrfan Şahinbaş sahnelerinde yaşananlar oldukça üzücü. Kentin ortasında devlet tiyatrolarına ait, tiyatroların 60yıllık arazilerini, kültür mekânlarını eli silahlı adamlara satacaksınız hem de bunların ağaç katliamına göz yumacaksınız, sonra da insanlarımızı yaralamasına sebep olup o makamda hala oturacaksınız. Kültür Bakanlığı önlem almakta çok gecikmiş durumda. Bu çirkince saldırıyı yapanlar  cezalandırılmalı ve inşaat durdurulmalı ” İfadelerini kullandı. 


Toplam Görüntülenme : 89619
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!