Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar Odası Saraçoğlu’na talip
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar Odası Saraçoğlu’na talip

Mimarlar Odası Saraçoğlu'na talip

Resmi gazetede yayınlanan karara göre rantla karşı karşıya kalan SaraçoÄŸlu Mahallesi'nin kentlilerle buluÅŸması  için Mimarlar Odası Ankara Åžubesi 13-20 Ekim 2014 tarihinde Mimarlık haftası kapsamında  SaraçoÄŸlu Mahallesi'nin etkinliklere tahsis edilmesini istedi. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan "SaraçoÄŸlu mahallesi  "Mutlu yer" temasıyla yapılacak etkinlikler için SaraçoÄŸlu Mahallesi'ne talibiz" dedi.

"Mutlu Yer" Saraçoğlu Mahallesi

Candan "Her yıl Ekim ayında Dünya Mimarlık günü olarak kutlanan mimarlık haftasının Uluslararası Mimarlar BirliÄŸi tarafından  bu yıl ki teması "SaÄŸlıklı Kent, Mutlu Kent "  olarak belirlenmiÅŸtir. 13-20 Ekim 2014 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek  etkinlikler kapsamında Ankara Kentinin saÄŸlıklı kent olma yolunda "Mutlu yer " SaraçoÄŸlu Mahallesi  temasıyla bir dizi etkinlik gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Maliye Bakanlığı'na ve Çevre Åžehircilik Bakanlığına resmi yazı ile 13-20 Ekim tarihleri arasında, SaraçoÄŸlu Mahallesi yerleÅŸkesini  etkinlik için tahsis edilmesini  talep ettik. Cumhuriyet'in ilk toplu konut alanı olan SaraçoÄŸlu Mahallesi'nin, Ankara halkıyla buluÅŸturularak kentsel mekansal birikiminin bir kent için, insan için ‘mutlu yer’ teması altında Mimarlık Haftası boyunca deneyimlenmesini hayata geçireceÄŸiz. Etkinlikler kapsamında,  konserler  sergiler, söyleÅŸiler, çocuk atölyeleri, fotoÄŸraf atölyeleri ,sözlü tarih yapılacak, sinema ve tiyatro gösterimleri gerçekleÅŸecek.Kentte mutlu yaÅŸam mekanı olarak komÅŸuluk iliÅŸkileri anıları , tarihsel ve doÄŸal kültürel birikimi ile SaraçoÄŸlu kentlilerle buluÅŸacak" dedi .

BaÅŸkentin 70 yıllık belleÄŸi olan SaraçoÄŸlu Mahallesinin kent kazandırılması için kent düşleri yarışması açan ve Ankara Ticaret Odası ile birlikte CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül himayesinde çalışmalar yürütürken , oldu bitti kararlarına  yönelik de Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan  "SaraçoÄŸlu bizim ÅŸah damarımızdır" kimse burayı rant açma yaklaşımlarıyla damarımıza basmasın" ÅŸeklinde konuÅŸtu. 
Toplam Görüntülenme : 117453
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!