Sobe Gazetesi 2024 - Ankara suyu bilmecesi
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankara suyu bilmecesi

Ankara suyu bilmecesi

Ankara suyu kirli temiz tartışmaları alevleniyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “temiz su kentli hakkıdır” dedi. Tüm laboratuar sonuçları açıklanmalı diyen Candan, “su ile ilgili tüm raporlar açıklanmalı, her bölgeden alınan tüm numunelerin laboratuar sonuçları tek tek açıklanmalı. Ankara’nın suyunu bilmeceye dönüştüremezler sonuçları halkla paylaÅŸmak durumundalar, Halk SaÄŸlığı Kurumu, halkın saÄŸlığı ile oynayamaz, “su içilebilir” açıklamasıyla geçiÅŸtiremez.  Avrupa Kentli Hakları Bildirgesi’ne göre kentliler su ve toprak kirliliÄŸi olmayan, doÄŸası ve doÄŸal kaynakları korunan bir çevre; saÄŸlıklı bir çevrede yaÅŸama hakkına sahip. Su kirliliÄŸine karşı önlem alınmalı, meskûn alanlar su kirliliÄŸinden korunmalıdır. BüyükÅŸehir Belediyesi’nin de sorumluluÄŸundadır. “ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Ankara suyu kokuyor”

Candan üyelerinden ÅŸikâyet aldıklarını belirterek “Ankara suyu kokuyor. Evimizde çeÅŸmemizden akan su kokuyor.  Ãœyelerimizden, meslektaÅŸlarımızdan suyun kötü kokusu üzerine sık sık ÅŸikayet alıyoruz. Numune aldık, baktık diyen Halk SaÄŸlığı Kurumu laboratuar raporlarını bir an önce açıklamalı. Madem su temiz bu gizlilik niye? Sudaki sülfat oranlarını açıklamalılar“ ifadelerini kullandı.

Candan ayrıca BaÅŸkent Dayanışması’nın Ankara suyu üzerine eylemlilik hazırlığında olduÄŸunu söyledi. BaÅŸkent Dayanışması BileÅŸenleri 15 Eylül’de Ankara suyundaki kirliliÄŸe dikkat çekmek amacıyla Güvenpark’ta saat: 12.30’da eylem yapacak.  


Toplam Görüntülenme : 108283
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!