Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’de Kaç-Ak Sarayın İskanı Devlet Sırrı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’de Kaç-Ak Sarayın İskanı Devlet Sırrı

AOÇ’de KAÇ-AK SARAYIN Ä°SKANI DEVLET SIRRI

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde inÅŸaa edilen kaçak sarayın  iskanın peÅŸini bırakmazken, BaÅŸbakanlık  Ä°skan var, devlet sırrı veremeyiz dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde yapılan Kaçak Saray’a iliÅŸkin iskan(oturma izninin) olmadığını ifade etmiÅŸti. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi , BüyükÅŸehirden sonra bu kez de  BaÅŸbakanlığa iskanı sordu. Aynı gün gelen cevap Mimarları ÅŸaşırttı. Ä°skan iÅŸlemlerinin tamamlandığının ifade edildiÄŸi yazıda, iskanın devlet sırrı olduÄŸu gerekçesiyle verilemeyeceÄŸi açıklandı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, "Devlet'in sırrı  kaçak bir yapının iskanından ibaretse, vay o devletin haline" dedi.

Candan “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nde inÅŸaa edilen kaçak sarayın güvenliÄŸini tehdit edecek kaçış noktalarını ve sığınıkların yerini gösteren detay projelerini deÄŸil, bir A4 kağıttan ibaret olan iskan belgesini istedik, bunun için bile devlet sırrı diyorlarsa, ortada iskan yok demektir. Belgeyi vermeyerek hukuk yollarını tıkamaya çalışıyorlar, bu yazı üzerinden,kaçak yapıya verildiÄŸi ifade edilen devlet sırrı belgesinin iptali için, yargıya baÅŸvuracağız, o belgeyi düzenleyenler hakkında da suç duyurusunda bulunacağız.Yöneticilerin tapeleri internet ortamında, devletin zirvesi, yabancı ülkeler tarafından dinlendiÄŸi ortaya çıkıyor. Hangi güvenlik , hangi devlet, hangi  sırdan bahsediliyor anlamak imkansız. Devlet'in sırrı  kaçak bir yapının iskanından ibaretse, vay o devletin haline" dedi.

Bu bina alalede bir kaçak yapı değildir diyen Candan.şöyle devam etti: "Bu simgesel yapı her haliyle kaçaktır, halkından kaçırılmıştır, hukuktan kaçırılmıştır, 1 katrilyonluk bütçesi ile cebimizden kaçırılmıştır, baskıcı otoriter tavrıyla demokrasiden kaçırılmıştır, İşçilerin kanının karıştığı temellerinde işçilerin hakkından kaçırılmıştır...Bu nedenle de Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edecek bir yapı değildir. Hükümetin kaçaklığı bu yapı ile tescil edilmiştir."

"Atatürk adını çıkarttılar"

Ä°skan ile ilgili yazdığı yazıda Toplu Konut Ä°daresi BaÅŸkanlığı (TOKÄ°) Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ni resmi yazıda Yeni Mahalle Ä°lçesi “ Orman ÇiftliÄŸi” yaptı. Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’ne iletilen yazıya iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulunan Candan, TOKÄ°’ye yüklendi. Candan:  “ Atatürk Orman ÇiftliÄŸi adını belli ki deÄŸiÅŸtirmiÅŸler, Atatürk'ün adını çıkartmışlar, BüyükÅŸehir Belediyesinin meclis kararlarında da böyle geçiyorsa bu yazım tarzı tesadüfi deÄŸildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumları Atatürk adını kullanmıyor. Bir sonraki emre kadar da kullanmayacaklar anlaşılan. Ama bunu açıkça  ilan edemiyorlar... Baskıcı iktidarınızla bütün güçleri elinizde toplayacaksınız ve Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nden Atatürk adını çıkarttığınızı açıkça topluma söylemekten çekineceksiniz, iÅŸte bu açık açık ifade edememeye neden olunan hal, bu ülkenin geleceÄŸinin karartılamayacağının sigortasıdır. "dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Ä°skan ile ilgili yazıyı 30 Ekim'de sordu, yazının cevabı, 28 ekim tarihiyle geldi,Mimarlar Odası yetkilileri, “neyse ki  bürokrasi bilmedikleri devlet sırrı deÄŸil” yorumunu yaptı. 


Toplam Görüntülenme : 101649
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!