GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
"AOÇ’de adaletten kaçış yok”

"AOÇ'de  adaletten kaçış yok”

Atatürk Orman Çiftliği’nde inşa edilen Kaçak Saray’a  yürütmeyi durdurma kararına imza atan 5. İdare Mahkemesi heyetinin görev yeri değiştirildi.

Atatürk Orman Çiftliği'nde  Kaçak Saray’ın yapılmasını engelleyen 1/10.000'lik Koruma Amaçlı Nazım İmar planının 5.idare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararının altında imzası olan  yargı mensuplarının sürgün edilmesine, Mimarlardan tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan " Adalet herkes için gereklidir" dedi.

"Yargı önünde hesap verecekler, bugün değilse yarın"

Candan yaptığı yazılı açıklamada" Atatürk Orman Çiftliği'nin talanına yönelik meslek odaları ile açtığımız davada yürütmeyi durdurma kararı veren yargı mensuplarının, yerlerinin değiştirilerek sürgün edilmesi, dava süreçlerinin manipüle edildiğini ortaya çıkartmıştır. Bu saatten sonra Kaçak  Saray ile ilgili ısmarlama karar çıkartarak mı yasallaştırmayı düşünüyorlar? Atatürk Orman Çiftliği’nde 3 bin ağaç kesilerek, 1.derece doğal sit alanında, hukuk kararlarına meydan okunarak  yapılan kaçak saray ne yapılırsa yapılsın , meşru değildir. Kamuoyu vicdanı, hukuksuzluğu tescil etmiştir. Bu durum bu yapının ne kadar kaçak  olduğunu bir kez daha ortaya çıkartmıştır. Adalet herkese lazım, kişilerin isteklerine göre belirlenemez. Atatürk Orman Çiftliği davası Uluslararası İnsan Hakları mahkemesine taşınacak ve bu sürecin herhangi bir aşamasında sorumluluğu olan, Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı  olmak üzere, kurul kararlarına imza atan koruma kurulu üyelerinden, yasadışı ruhsata iskana imza atan teknik elemanlara, yürütmeyi durdurma kararlarını uygulamayanlara, bunlara işlem yapmayan müfettişlere, yasadışı ihale açarak inşaatı sürdürenlere  kadar  talanın parçası olan herkesin yargı önünde hesap verecekleri  günler olacak, bugün değilse, yarın " dedi. 
Toplam Görüntülenme : 100575
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!