Sobe Gazetesi 2024 - ‘Kaçak Saray’da makama göre klozet
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
‘Kaçak Saray’da makama göre klozet

‘Kaçak Saray’da makama göre klozet

Mimarlar Odası yöneticileri bugün yapılan basın toplantısında Kaçak Saray’da makama göre klozet olduÄŸunu söyledi ve maliyetlerini açıkladı.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nde inÅŸaa edilen Kaçak Saray  maliyetini kent izleme merkezinin çalışmaları ve aldıkları bilgilere göre  sürekli olarak  açıklayacaklarını söyleyen  Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan ÅŸunları kaydetti: “Kaçak Saray'ın maliyetini kalem kalem açıklasınlar, onlar açıklayana kadar maliyet çalışmalarına aldığımız bilgiler üzerinden  yaptığımız çalışmalara göre devam edeceÄŸiz. Islak hacimlerle ilgili aldığımız bilgiler test edildi, araÅŸtırması yapıldı ve  bir maliyet çalışması çıkardı Kent Ä°zleme Merkezimiz , Kaçak Saray’da yüzlerce klozet kullanıldığını biliyoruz. Klozetlerin maliyeti, ederi makamın konumuna göre deÄŸiÅŸiyor. 5000 TL olan da var, 10.000 TL olan da var. Ofislerin kullanacağı tuvaletler farklıdır sanıyoruz muhtemelen 5 bin TL’liktir.  HiyerarÅŸiye göre klozetlerin modeli ve maliyetleri,  deÄŸiÅŸiyor. Maliyetleri minimum olarak söylüyoruz özel üretimse fiyat  iki  üç katına çıkar. Özellikle firmanın yurt dışına ihraç ettiÄŸi mallar üzerinde alım yapıldığına dair duyumumuz var. Konutundakilerin de akıllı klozet olacağını ithal olacağını atlamamak gerekir. Sadece Kaçak Saray’da kullanılan bir klozetin maliyetine  9 işçi evini geçindirmek için , çocuklarını okula göndermek için, ekmek yemek için  Ã§alışıyor. “ ifadelerini kullandı.

Candan , “Saray mevzusu tek başına bir inÅŸaat deÄŸil, aslında bu ülkede deÄŸiÅŸtirilmek istenenlerin mekansal karşılığıdır.”Dedi

Kaçak saray’daki Oda sayısı açıklamalarına iliÅŸkin olarak “bu bizim meslek alanımız” diyen Candan, Oda sayısının 2000 olduÄŸu konusunda ısrarlı olduklarını dile getirdi. Candan “1150 küsur Oda olduÄŸunu açıkladılar, bıraksınlarda oda rakamını biz hesaplayalım. Teknik insanlar olarak ölçüm biçtiÄŸimizde 2000 oda olduÄŸunu iddia ediyoruz.   Bu iki bin sayısı içerisinde, yaklaşık olarak 600 metrekarelik  balo salonlarını da  bir oda sayıyoruz,400 metre karelik makam odasında  bir oda sayıyoruz,45 metrekarelik müşavir odasını da,  19 metrekarelik  ofis odasında tek oda sayıyoruz.Bunun ilmini bilimini Osmanlıca deÄŸil ana dilimizde aldık. Projeleri yayınlasınlar, hem Osmanlıca hem Türkçe   birlikte sayalım" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Milletin malı AOÇ’dir”

Mimarlar Odası Ankara Åžube 2. BaÅŸkanı Ali Atakan ise : “ Kaçak saray’da kimi ağırlarlarsa ağırlasınlar, papası, sanatçısı fark etmez, yapının hukuka aykırı olduÄŸu gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmez.  Bu kadar çok odada etrafında devlet yapısının ÅŸekilleneceÄŸi bir yapı oluÅŸuyor. Mevcut meclis ve bakanlıklar protokol yolu bypass edilme noktasına gelindi. Sürekli milletin malı denilen saray milletin deÄŸil , Milletin malı Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinin kendisidir. “ dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Yönetim kurulu Ãœyesi Namık Kemal Kaya “CumhurbaÅŸkanlığı Kaçak Sarayı oraya inÅŸaa ederek, paralel bir yapılanmaya gitmiÅŸtir. Çünkü var olan mevcut yapı ile yetinmeyerek, var olan Çankaya köşkünü kullanmayarak baÅŸka bir yapı inÅŸa etmiÅŸtir ” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 85254
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!