GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
“Saraçoğlu yarışmasında sözümüzün arkasındayız”

“Saraçoğlu yarışmasında sözümüzün arkasındayız”

Saraçoğlu Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmanın yarışma sürecinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi "kamuoyu  önünde verdiğimiz sözün arkasındayız" dedi  

Saraçoğlu Mahallesi’nin Türkiye’de ilk kez halk katılımıyla yarışma yoluyla kente kazandırılması anlaşması üç kurum arasında yapıldı. Saraçoğlu'nda Projelerin yarışma ile elde edilmesi karara bağlandı. Akademisyenler, mimarlar ve şehir plancılardan oluşan jüri üyeleri belirlendi fakat yarışma ilan edilmedi. Başkente yakışır bir proje olacak Saraçoğlu Mahallesi projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı henüz açmadı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Saraçoğlu’nda  katılımcı bir modelle yarışma açılması ile elimizi taşın altına koyduk biz sözümüzün arkasındayız” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri basın toplantısı düzenleyerek yarışmanın ilan edileceğini duyurmuştu. 17 Kasım’da yarışmanın ilan edilmesi gerekiyordu. Candan süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yavaşlattığını söyleyerek ; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışma jüri üyelerinin belirlenmiş olmasına rağmen yarışmayı ilan edecek bir süreci yavaşlattı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bizler sözümüzün arkasındayız. Saraçoğlu Mahallesi’nin yıkılmasına karşı yapıcı ve katılımcı bir süreçle kamusal kullanımı için elimizi taşın altına koyduk. Ankara’ya yakışır şekilde kente kazandırılması, katılımcı süreçte örnek teşkil edecek şekilde kamusal alan olmasını anlamlı buluyoruz. Tüm yarışma hazırlıkları tamamlanmışken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yarışmayı ilan etmek için neyi bekliyor.” Şeklinde konuştu.

Candan, “Saraçoğlu Ankara’nın en değerli yerlerinden biridir, kamu yararına Güvenpark aksıyla birlikte kentin çekim merkezi olma potansiyeline sahiptir. Kente kazandırılmalıdır. Başkentliler Saraçoğlu’nun terk edilmiş, halini değil, sosyal hayatın içinde kentin incisi olacak halini hak ediyor” 


Toplam Görüntülenme : 99060
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!