Sobe Gazetesi 2024 - Kaçak Saray’ın taşına bak
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Kaçak Saray’ın taşına bak

Kaçak Saray’ın taşına bak

Mimarlar bugün yapılan basın toplantısında Kaçak saray bahçesinde kullanılan tamburlu dolamit  taÅŸların işçiliÄŸi ile 1,5 milyon lira olduÄŸunu açıkladı.

Mimarlar Odası Ankara Åžube Yöneticileri  Kaçak Saray’ın bahçesinde kullanılan taÅŸlara iliÅŸkin maliyet araÅŸtırması yaptıklarını söyleyerek yaklaşık maliyet açıkladı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan: “ Küçük çakıl taÅŸlarının törpülenerek yapıldığı tamburlu dolamit ve ege bordürlü taÅŸlar Kaçak saray’ın avlusunda kullanmışlar. 490 ton getirtmiÅŸler bu taÅŸtan. Maliyeti 588 bin TL tutuyor, sadece ham hali 60 bin TL Nakliye tutarı ile egeden Ankara’ya geliyor. 105 bin TL KDV’si var. 865 bin Ankara’ya geliÅŸi. Yüklenici firmanın en az yüzde yirmi beÅŸ karı vardır. İşçiliÄŸi ile birlikte toplam maliyeti 1,5 milyon TL olduÄŸunu düşünüyoruz. Sadece herhangi bir bahçe düzenlemesinde kullanılacak taÅŸtan bahsediyoruz. Kaçak Saray’ın maliyeti artıyor ve açıklanandan çok yüksek olduÄŸunu düşünüyoruz. Kaçak saray’ın taşına bak, işçilerin asgari ücretine bak” dedi.

Candan, bir gazetecinin bilgilere nasıl ulaÅŸtıkları sorusuna ise  “Kaçak saray inÅŸaatında çalışan firmalar internette reklam amacıyla kullanılan malzemeleri açıklıyor,  490 ton malzeme getirdiklerini BaÅŸbakanlık hizmet binasında bu iÅŸi yaptıklarını internet sayfasında firma paylaÅŸmış fotoÄŸrafları ile birlikte. Buradan maliyet hesabı yapmamız kolaylaşıyor” ÅŸeklinde yanıt verdi. Candan, ayrıca, “Kaçak Saray’ın mimarı Åžefik Birkiye internet sayfasından Kaçak sarayın cephelerine ait tüm fotoÄŸrafları  kaldırmış eser yok. Kaçak saray’da çalışan bir işçi facebook sayfasından fotoÄŸraf paylaÅŸmış, fotoÄŸrafın arkasında proje var, duvarda asılı projede gösteriyor ki  2 bin oda iddiamız doÄŸru. Rakamlarımız doÄŸru yerin üstünde 2000 oda olduÄŸunu biliyoruz. ” ifadelerini kullandı.

“Kümesleri mi var ?”

Andan ayrıca yetkililerden Kaçak saray bahçesinde kümes olup olmadığını halka açıklamalarını istedi. Candan, “Kaçak saray bahçesinde kümesler odluÄŸunu duyduk, doÄŸru olup olmadığını açıklasınlar, Son teknoloji ile yapılmış kümesler varmış, doÄŸal gıda ile beslensinler diye. AOÇ halka doÄŸal gıda üretip beslemek içindi. Åžimdi ise AOÇ’nin talanı ile  kendilerine gıda için  özel kümes yapmışlar. Bahçıvanların ise taÅŸeron olarak çalıştığı, kadrolu olmadığı söyleniyor“ dedi.


Toplam Görüntülenme : 95839
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!