Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’deki Merkez Lokantası kime kiralanacak
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’deki Merkez Lokantası kime kiralanacak
AOÇ’deki Merkez Lokantası kime kiralanacak 

Ataturk’un uzun vakit geçirdiÄŸi Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ndeki merkez lokantası  26 ocak 2013 tarihinde kapandı. Ä°ÅŸletmecinin kira borcu nedeniyle tahliye edilen merkez lokantası bu tarihten sonra Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin baÅŸvurusu ile koruma kurulu tarafından tescil edilmiÅŸti. Bugün resmi gazetede   10 yıllığına kiraya verilecek, konunun takibinde olan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan `` Atatürk ile özdeÅŸleÅŸmiÅŸ bir alan içeriÄŸinin boÅŸaltılmasıyla karşı karşıya, Merkez  çiftlik lokantasının 1925 yılında Atatürk’ün dostlarıyla bir araya geldiÄŸi bir mekan olarak baÅŸlayan hikayesi 1930 yılında restauranta çevrilir, 1956 yılında alman mimarlar tarafından  bugünkü haline getirilir. 250 kiÅŸilik ana salonu 80 kiÅŸilik  özel Ata salonu ve 750 kiÅŸilik bahçesiyle döneminin tanığı olan Merkez Lokantası’nın AOÇ’deki yeri ve önemi herkesçe bilinmektedir.” Åžeklinde konuÅŸtu. 



Merkez lokantası özgünlüğüne uygun iÅŸletilmeli 

Candan Merkez lokantasının özgünlüğüne uygun iÅŸletilmesi gerektiÄŸini, ikinci kez ihaleye verildiÄŸini söyleyerek şöyle devam etti: “Merkez lokantası Ataturk’ün sevdiÄŸi ve dostları ile gidip geldiÄŸi bir yer. Mekansal özelliÄŸi ile birlikte anı ve kimlik deÄŸeri olan alan Atatürk ile özdeÅŸleÅŸmiÅŸtir.2013 yılında tamamen kapatıldığında iÅŸletmecinin üzerinde baskılar olduÄŸuna tanık olduk. 2012 yılında teması AOÇ olan mimarlık haftası açılış kokteylini Merkez Çiftlik lokantasında vermek için anlaÅŸmıştık, bir süre sonra  iÅŸletme sahibi anlamsız bir ÅŸekilde iptal etti.Åžimdi bu kiralama ile içeriÄŸinin boÅŸaltılması ile karşı karşıya. Atatürk’ün ve Ä°smet Ä°nönü’nün meÅŸhur fotoÄŸraflarına kaynaklık eden mekan acaba kime kiraya verilecek? İçkili olacak mı? Yoksa istasyondaki kebapçının kaderini mi paylaÅŸacak, kimlik, anı ve mekansal deÄŸeri olan  merkez Çiftlik lokantası, özgünlüğüne uygun iÅŸletilmeli konunun takipçisiyiz”.

Toplam Görüntülenme : 93933
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!