Sobe Gazetesi 2024 - Gökçek’in Dikmen Vadisi fiyaskosu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Gökçek’in Dikmen Vadisi fiyaskosu

Gökçek’in Dikmen Vadisi fiyaskosu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih gökçek Dikmen Vadi halkının haklarını vermemek için, yerinden ederek anlaşma sağlamak için tehditlere başladı.

Dikmen Vadi halkının yerinde konut vermek istemeyen Melih gökçek bir de vadi halkından para talep etti. Mülkiyeliler BirliÄŸi’nde bugün yapılan basın toplantısında konuÅŸan Dikmen Barınma Hakkı Bürosu sözcüsü Tarık Çalışkan, “Melih Gökçek ÅŸeytani oyunlar peÅŸinde” dedi. Çalışkan, “ Gökçek’in ÅŸeytani oyunlarına bakın ‘Dikmen’de dar gelirli gruplara konut vereceÄŸim’ diyor, biz hangi, gruptayız acaba? Gökçek bizi hangi grupta görüyor? 40 yıldır Dikmen Vadisi’nde oturuyoruz bize yerimizden konut vermiyor dar gelirlilere verecekmiÅŸ. Tapu tahsisi olan arkadaÅŸlarımıza yazı göndererek, Ä°lker’den ve ayrancı’dan konut vereceÄŸini söyleyerek takas edelim diyor, takas ÅŸartı ise Ayrancı’dan konut isteyen 260 bin TL ödeyecek, Ä°lker’den isteyen 180 bin TL ödeyecek. Vatandaşın yerini vatandaÅŸa satma peÅŸinde. Dikmen Vadisi’nde yaÅŸayanları yok sayıyor halkı yok sayıyor. Emniyet’e ve içiÅŸlerine eli islahli gruplar var diyor. Vadi halkını tehditlere baÅŸladı. Mahalle’de yaÅŸayanlar halk deÄŸilmiÅŸ, eli silahlıymış. Halka silahlı çete diyen Gökçek’e hatırlatmak isteriz ki biz halkız, Dikmen vadisi’ne saldırmaktan vazgeçsin. Son olarak  Bakanlar kurulu’ndan karar aldırıyor,  riskli alanmış, Bakanlar Kurulu Ä°. Melih Gökçek’in emrinde çalışıyor herhalde” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“Gökçek vadi halkını korkutma peÅŸinde”

Toplantıya katılan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ Melih Gökçek’in tarzı bu, Odaları da hedef gösterdi suç duyurusunda bulunduk. Dikmen Vadi halkını da tehdit etmekten çekinmeyecektir. Vadi mücadelesi Ankara’nın tüm halkının nefes alma hakkının da mücadelesidir, yeÅŸil alanların ve Ankara’nın hava koridorunun saÄŸlıklı kentlerin de mücadelesidir. Melih Gökçek korkutarak Vadi halkının yerlerinden etmek istiyor, geri çekilmesini istiyor. Kentin deÄŸerli yerlerinde yer alna gecekondu halklarının hakları tehdit ediliyor. Kaçak yapı yıkma peÅŸindeyse Ankapark’a baksın. Kaçak saray’a baksın “ dedi.

Dikmen Vadi halkının avukatı Deniz Özbilgin de söz alarak  “ Halkın yerel yönetimlere katılamadığı ülkemizin bir gerçeÄŸi. Katılımın olmadığı yerde Dikmen Vadisi halkı,  nerede yaÅŸayacağına kendisi karar veriyor. Yerel yönetimin baskılarına raÄŸmen kendisi karar veriyor. Dikmen Vadisi’nden ayrılmıyor, bu anlamda onurlu bir mücadele yürütüyorlar. Yerel yönetim tehditle saldırıyor.” Ä°fadelerini kullandı.

Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Emre Sevim: “ Dikmen Vadi halkı barınma hakkını savunuyor,  vadi halkının mücadelesi meÅŸrudur. Mücadelesinin yanındayız” dedi.

Vadi halkı konuÅŸtu: “Gökçek bizi muhatap almıyor”

Vadi halkından Türkan Kama ise Gökçek bizi muhatap almıyor dedi.  Dikmen vadisi’nde gecekonduda yaÅŸayan Türkan ÅŸunları söyledi: “ Yıllar önce Urfa’dan geldik yerleÅŸtik vadiye Melih gökçek’e söyledik, barıştan yanayız, çözümden yanayız diye ama masaya oturup bizimle konuÅŸmuyor. Haklarımızı bize vermiyor. Herkes evini savunuyor orada. Biz  Dikmen’de evimizi savunuyoruz. Biz oradayız, orada halk var” dedi. 


Toplam Görüntülenme : 91504
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!