Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar’dan Bakanlık binasına tescil başvurusu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar’dan Bakanlık binasına tescil başvurusu

Mimarlar’dan Bakanlık binasına tescil baÅŸvurusu

Mimarlar Odası Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın kullandığı binanın korunması için tescil baÅŸvurusu yaptı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı’nın kullandığı Necatibey’deki binanın yıkılmak istenmesine tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan: “Ankara’nın önemli yapılarından biri Necatibey Caddesi ile Kumrular sokağın köşesindeki Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı tarafından kullanılan binanın etrafı ÅŸu an çevrili, asbestleri söküldü yıkımla karşı karşıya. Bina özgün bir bina, TÃœBÄ°TAK kapsamında yapılan “sivil mimari bellek” çalışmasında tescile deÄŸer yapılar arasında yer almıştı. Bina yıkılmak yerine güçlendirilerek korunması gerekir” dedi.

 

Konut olarak tasarlanmış

Candan binanın konut olarak tasarlandığını söyleyerek, “1956 yılında Emlak Bankası ile Belediye iÅŸbirliÄŸi ile yapılan yapı kumrular emlak sitesidir, bir konut olarak tasarlanmış aslında daha sonra tasarlanmış sonra Bayındırlık bakanlığına verilmiÅŸ. Üç bloktan oluÅŸuyor. A,B,C bloklarından oluÅŸuyor. Bugünden itibaren koruma kurulun baÅŸvuruyoruz tescil için. Binanın yıkımın durdurulması için bir kültürel miras yıkımının durdurulması için yürütmeyi durdurma davası açacağız. Cumhuriyet döneminin hem sivil mimarisi, hem kamu yapılarının yıkılarak izlerinin yok edilmesi ile sıkça karşı karşıya kalıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.


Toplam Görüntülenme : 62615
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!