Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ için Düş Kurma Zamanı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ için Düş Kurma Zamanı

AOÇ için Düş Kurma Zamanı  

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi AOÇ’de Uluslararası Kent Düşleri Fikir Proje yarışmasını ilan etti.

“Kent Düşleri : “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Alanları DeÄŸerlendirme Projesi” ismi ile açılan uluslar arası yarışma AOÇ düşlerini toplayacak. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi tarafından açılan kent düşleri fikir proje yarışmasının dokuzuncusu Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanları için açıldı. Yarışmanın ulusal ve uluslararası ortamlarda ilgi odağı olması bekleniyor. DeÄŸiÅŸik disiplinlerin katılacağı fikir proje yarışmasında eserlerin deÄŸerlendirmeleri halka açık tartışılacak, jüri oyları ile belirlenecek. Yarışmaya kayıt iÅŸlemleri internet üzerinden yapılabilecek.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, yarışmaya iliÅŸkin yaptığı açıklamada “AOÇ’nin yapılaÅŸmasına neden olan tüm yapılar Kaçak Saray’ın, Gökçek’in Ankapark’ın ve AOÇ’de tescili olan ve olmayan korunması gerekli tüm yapıların da dahil olduÄŸu en geniÅŸ alan yarışma alanı olarak belirlendi.Bu klasik bir yarışma deÄŸil, katılımcı ve kamuoyu yaratmanın bir yöntemi.Uluslararası boyutta ele alınacak olan AOÇ alanında yarışmacılardan Atatürk’ün vasiyeti ve ÅŸartlı bağışına uygun olarak  fikirler geliÅŸtirilmesi istenmektedir. Ulucanlar Merkez Kapalı Cezaevi, HasanoÄŸlan Yüksek Köy Enstitüsü, Zonguldak Kömür Yıkama Tesisleri, Kızılay Meydanı ve Çevresi, EGO Hangarları, Mamak’ta Sosyal Konut, Mamak Cezaevi  ve SaraçoÄŸlu Mahallesi'ne yönelik fikir projesi yarışmaları açarak,kentsel ölçekte gündem oluÅŸturulmuÅŸ ve  bu yapıların bir bölümünün kamusal kullanımlara açılması Oda olarak saÄŸladık.”dedi.

“AOÇ Mücadelesi ve AOÇ düşleri sınırları aÅŸacak”

Kent Düşleri yarışmalarını ilk defa Uluslar arası olarak açtıklarını belirten Candan  “Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanlarındaki yarışma için Uluslar arası bir ilgi de bekliyoruz. Çok sayıda kurum ve üniversite yarışmayı destekliyor. Alanında uzman hocalarımız jürilerde yer alıyorlar.Almanya Ä°sviçre ve Küba’dan meslektaÅŸlarımız jüride fikirlerini bizimle paylaÅŸacak. Herkesin Kaçak Saray’ın ve Ankapark’ın ne olacağını tartıştığı ÅŸu günlerde, ortak aklın çözümlerine ve fikirlerini açığa çıkartmayı da önemsiyoruz. AOÇ alanlarına sahip çıkmanın bir boyutu da yarışmaya katılarak fikir oluÅŸturmaktır.Bu yarışmayla AOÇ  mücadelesi ve AOÇ düşleri sınırları aÅŸacak. Mimarların, ÅŸehir plancıların, peyzaj mimarların ve ilgili disiplinlerin öğrencilerini AOÇ için düş kurmaya davet ediyoruz” Ä°fadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin bugün itibariyle ilanını yaptığı yarışmada internet sitesi hazırlandı. Yabancı ve Türk yarışmacılarında kolaylıkla faydalanabileceÄŸi site iki farklı dilde yayına hazırlandı. Yarışma katılımcıları AOÇ kent düşleri yarışmasında kayıt, ÅŸartname ve her türlü bilgi için http://www.aocmucadelesi.org/ adresini kullanabilecekler. Yarışmanın ödülleri ise öğrenci ve profesyonel kategorisi olarak iki farklı kategoride olup. Birincilik ödülü 3000 Euro, ikincilik ödülü 2000 Euro ve üçüncü olarak seçilecek projeye 1000 Euro olarak belirlenmiÅŸ.  

 


Toplam Görüntülenme : 72738
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!