Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ için Düş Kurma Zamanı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ için Düş Kurma Zamanı

AOÇ için Düş Kurma Zamanı

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi'nin, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanlarına yönelik açılan Uluslararası fikir projesi yarışması kapsamında, AOÇ alanları  ve kaçak sarayın yapıldığı tarihi çekirdek alan gezildi. Ankara dışından katılan yarışmacılar, öncelikle , AOÇ'nin baÄŸrına saplanan kaçak saray yerleÅŸkesini yerinde tespit ettiler.Yarışmacıların fotoÄŸraf çekmesine izin bile verilmeyen alanda, "mimarlık öğrencileri " hani milletin sarayıydı" dediler. Buna karşılık güvenlik görevlileri, burada fotoÄŸraf çekilmesine izin verirsek "panayır alanına döner" diye cevap verdiler.

"AOÇ yeniden kamusallaştırılacak"

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, 2.BaÅŸkan Ali Atakan ve danışman jüri üyelerinden Betül Uyar'ın katıldığı  yer görme gezisinde, ayrıca bira fabrikası alanı, Atatürk Evi'de gezildi .TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan  Bira fabrikası defterine not düştü. Candan "Cumhuriyetin kurucu Sevgili Atatürk, Cumhuriyetin özgürlükçü deÄŸerlerinin kurucu mekanlarından olan Atatürk Orman ÇiftliÄŸi'nin, vasiyetinize ve ÅŸartlı bağışınıza uygun ÅŸekilde  yeniden kamusallaÅŸtırılması için, açtığımız Uluslararası fikir yarışması kapsamında, öğrencilerle birlikte büyük eseriniz Atatürk Orman ÇiftliÄŸindeyiz.Vasiyetinize ve ÅŸartlı bağışınıza uygun ÅŸekilde üretilecek fikirler, baÄŸrındaki hançer Kaçak Saray yönelik ortak akılla verilen hukuk mücadelesi ile yeniden kamusallaÅŸtırılacaktır.Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, bu mücadeledeki kararlılığı ile bize bıraktığınız eserleri korumaya devam edecektir."ÅŸeklinde not düştü.

"Hükümetin sorumluluğu ağır"

Candan gezi sonrasında, Bira fabrikası, Åžarap fabrikası, Atatürk Evi'nin  kültür varlığı olarak tescilli olduÄŸu ancak bakımsızlık içerisinde olduÄŸunu kaydetti.Atatürk'ün kullandığı mobilyalarında var olduÄŸu bu alanda kültürel bir deÄŸersizleÅŸtirme ile karşılaÅŸtıklarını, hükümetin bu konudaki sorumluluÄŸunun ağır olduÄŸunu da sözlerine ekledi.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanlarına yönelik açılan yarışmaya baÅŸvurular http://www.aocmücadelesi.org  adresinden  AÄŸustos ayına kadar yapılmaktadır.


Toplam Görüntülenme : 72546
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!