Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’nin halka emanetinin 78.yılı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’nin halka emanetinin 78.yılı

AOÇ’nin halka emanetinin 78.yılı

Ä°ÅŸgalciler AOÇ’den çıkartılsın

Atatürk’ün vasiyeti ile ilgili AOÇ alanlarında yapılan ihlalleri kamuoyu gündemine taşıyan ve AOÇ’de asrın hukuksuzluÄŸu olarak tanımladığı Kaçak sarayın peÅŸini bırakmayan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Atatürk’ün ÅŸartlı bağış yapmasının 78.yılında yazılı açıklama yaptı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “AOÇ alanları Atatürk tarafından 11 Haziran 1937 yılında ÅŸartlı bağışla bize emanet edildi, 78 yıldır orası halka ait, iÅŸgalciler AOÇ’den çıkartılsın ” dedi.

“Kaçak Saray  boÅŸaltılmadığı sürece Türkiye’de adalet, demokrasi özgürlük ve barış tesis edilemez”

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi Ankara’nın kent bütünü içerisinde en önemli yeÅŸil koridorlarından, nefes alanımız, akciÄŸerlerimiz, diyen Candan şöyle devam etti: “Atatürk orman ÇiftliÄŸi alanlarının halka emanet edilmesinin 78.yılında bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, AOÇ alanları halka aittir.26.Asliye Hukuk mahkemesinde açtığımız davada bireysel müdahilliklerimiz kabul edilerek bu bir kez daha tescil edilmiÅŸtir. Åžartlı bağıştan bu yana toprak bütünlüğünün %42 sini kaybeden AOÇ en büyük talanını, baÄŸrına saplanan Kaçak Saray ve Oyuncak Parkı ile yaÅŸamıştır. Sayıştay raporları amacı dışında kullanılan bütün arazilerin AOÇ’ye devrini istiyor. Åžartlı bağışın 78.yılında Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazilerinde amacı dışında kullanılan baÅŸta kaçak saray olmak üzere tüm iÅŸgalcilerin, AOÇ topraklarını terk etmeleri gerekiyor. Kaçak Saray sadece bir bina deÄŸildir. Yargı kararlarına uymayan yöneticilerin, otoriter rejimin, halkın malına zorla el koymanın, bir çivi bile yasak olan 1.derece tarihi ve doÄŸal sit alanına 450 bin metrekarelik bir beton çakılarak kültürsüzlüğün,  halkı yoksul ve iÅŸsizken 20 milyarı bulan maliyeti ile yöneticilerin lüks ve ÅŸatafat içerisinde yaÅŸadığının simgesidir.  Bu nedenle Kaçak Saray boÅŸaltılmadığı, vasiyete ve ÅŸartlı bağışa uygun hale getirilmediÄŸi, sorumluların hukuk önünde hesap vermediÄŸi sürece Türkiye’de adalet, demokrasi, özgürlük ve barış tesis edilemez. 2006 yılında AOÇ alanlarının Melih Gökçek’e teslim edilmesi süreci bir trajedi idi, ÅŸimdi aynı aktörlerin kaçak Saray hukuksuzluÄŸunu meÅŸrulaÅŸtırma giriÅŸimleri ise komedidir.”

Kaçak Saray ve temsil ettiÄŸi hukuksuzluk  ve otoriter rejim çözülmeden, her türlü koalisyon “yalan” olur diyen Candan AOÇ’nin ÅŸartlı bağışının 78.yılında, Türkiye halklarının kendilerine emanet edilen kamusal alanlarına sahip çıkması için 26 Asliye hukuk mahkemesinde görülen vasiyeti ihlal davasına müdahil olmaya davet etti.


Toplam Görüntülenme : 58722
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!