GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Arınç Söyledi, “Gökçek sattı”, Candan Yargılanıyor

Arınç Söyledi,  “Gökçek sattı”, Candan Yargılanıyor

Melih Gökçek  Bülent Arınç’ın  “parsel parsel sattı” ifadesinden sonra ,  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a hakaret davası açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri  “ Gökçek’e göre bir hareket” diye yorumladı.
Bülent Arınç’ın “Melih Gökçek Ankara’yı parsel parsel sattı”  ifadelerinden sonra, Mimarlar Odası Ankara Şubesi  hem Bülent Arınç hem Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Melih Gökçek hakkında bir çok kez soruşturma  izni verilmezken. Melih Gökçek, yaptığı basın açıklaması  nedeniyle Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a hakaret davası açtı. “8 Haziran'da degil simdi konusuyoruz" diyen Tezcan Karakuş Candan’ın “parsalesyon paylasımına girenler ...kimin rant için çalıstığını herkes biliyor” açıklamaları iddianamede yer alarak Candan’ın yargılanmasına karar verildi. Gökçekin İftira ve hakaretten açtığı davada iftira suçu bulunmazken hakaret suçunun bulunduğu iddia edildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada “ Bu davada tanığım Bülent Arınç'tır" dedi.

Gökçek,hakaret davası açacaksa Bülent Arınç’a açması gerekir diyen Candan Şöyle devam etti. "Gökçek hedefini şaşırmış olabilir. Bülent Arınç'ın açıklamasından sonra yaptığımız açıklamada, Gökçek ismi bile geçmemiş, üstüne alınması manidar.İddianame toplum yararı mücadele eden Mimarlar Odası ve TMMOB'a bağlı odalara tehdit niteliğindedir. Bu ülkede yargı kararlarına uymayanlar, uygulamayanlar  dokunulmazlık zırhı ile yargı önüne çıkartılmayacak.Bu ülkenin bir karış toprağını, ormanını, suyunu, Atatürk Orman Çiftliği'ni  savunanlara, koruyanlara dava açılacak.Tuzun koktuğu yer işte burasıdır. Savcı TCK 125 den hapsimi isterken, öte yandan kamu görevlerimi tedbiren almayı öneriyor.Mesleğimi icra edemeyeceğim, odada yönetici olamayacağım, seçme ve seçilme haklarım engellenecek.Anayasanın 135.madddesi ve 6235 sayılı TMMOB Kanuna göre kurulmuş kamu yararına çalışan  bir örgütün başkanıyım,kamu yararına çalışmayanları, kamuoyuna açıklamak, dava açmak görevlerim arasında.Bu davada tanığım Bülent Arınçtır. Duruşma günü tanık olarak çağırılmasını isteyeceğiz"

"Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın."

Hukuksuzluğun ve kuralsızlığın hüküm sürdüğü Türkiye'de AKP'nin kendi iktidarını devam ettirmek için  değiştirdiği mevzuat yeniden düzenlenmeden,bu ülkeye özgürlük ve demokrasi gelemez.Kurulacak hükümetin bu mevzuatı değiştirmesinin kaçınılmaz olduğunu belirten Candan "İddianamede seçme ve seçilme hakkımında alınmak istenmesi çok manidar. Korku dağları sarmış...Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı olarak, Ülekyi oarsel parsel satmadım, 2 katlı yerlere 32 katlı emsal artışlarıvermedim. AOÇ'de Atatürk'ün vasiyetini, hukuku  ihlal etmedim, kamusal alanı gaspettmeddim. Bin liralık bardak almadım, 4 ankaray yapılabilen parayı, ankaparkta oyuncaklara yatırmadım.Alnım açık...Bu iddianame tarihin sayfasında yerini alacaktır.Mücadele edenlerin yönetici olmasını engelleyerek, kamu görevini elllerinden alarak, bizi durduracaklarını sanıyorlar. Bu iş biraz zor  "ekilir ekin geliriz bir gider bin geliriz"... Mimarlar Odası'nın başkanlarına ceza versen kaç yazar.Dün eski başkanımız Ali Hakkan'a ceza verdinizde bugün biz sustuk mu?Bizde  bilimi ve tekniği halkın hizmetine sunacak başkanlar, yöneticiler her zaman çıkar. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın."dedi

İddianemede “8 Haziran'da degil simdi konusuyoruz" yazılı ibaresinde, basın açıklamasında müsteki Ibrahim Melih Gökçek'i kastettigi açık oldugu, "..parsalesyon paylasımına girenler ...,..kimin rant için çalıstıgını herkes biliyor..." seklindeki beyanları Süpheli tarafından sarf edilen sözlerin müstekinin görevi ile ilgili oldugu için olayda TCK'nun 125/3-a maddesinde düzenlenen suçun unsurlarının gerçeklestigi, Müsteki sikayet dilekçesinde, olayda "iftira" suçunundan da sikayetçi olmus ise de; olayda TCK'nun 267.maddesinde düzenlenen suçun unsurları olusmadıgından dolayı bu suça yönelik kamu davası açma yoluna gidilmedigi, süphelinin kamuoyuna açıkladıgı basın açıklamasında müstekiye yönelik "parselasyon paylasımına girenler, kimin rant için çalıstıgını herkes biliyor" seklinde beyanlarda bulunarak müstekiye hakaret etmek suretiyle üzerine atılı suçu işlediği” ifadeleri yer aldı.

Cımbızlı iddianame

Açıklamayı Tezcan Karakuş candan yine Melih gökçek’in Oda yöneticileri hakkında Kamu düzenini bozduğunu, kamu faaliyetlerini engellediğini iddia ederek  suç duyurusunda bulunmasına karşılık yapmıştı. Cımbızlı iddianameye konu olan Candan’ın açıklamasının tamamı ise “hükümet sözcülerinin parsel parsel kenti sattığını 80 milyona ilan ettiği Melih Gökçek kamu düzenini bozmakla bizleri suçlamasını, Dünya tiyatrolar gününde bunun bize tebliğ edilmesini çok manidar bulduk. Bir düzeni bozduğumuz ortada,parselasyon ve rant düzenini bozuyoruz. Kamu düzenini bozan hukuku çiğneyen, mahkeme kararlarını uygulamayan, parselasyon paylaşımına girenler, kamu düzeni diye bir şey bırakmadılar. Kamu düzenini bozanlar ile kamu yararı çalışanları  cümle alem bilmektedir. Arınç'ta bunun itirafçısıdır. Kimin bu ülkeyi sevdiğini, kimin insanların sağlıkla kentlerde nefes alması için “mücadele ettiğini, kimin iyi kimin kötü olduğunu, kimin memleket kimin rant için çalıştığını herkes biliyor. Alnımız açık , şeffafız,  8 Haziran’da değil şimdi konuşuyoruz” şeklinde basında yer aldı.

 


Toplam Görüntülenme : 59137
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Bilirkişiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiştir. Atatürk Orman Çiftliği’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peşini bırakmayacağız Atatürk Orman Çiftliği kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plan değişiklikleriyle yapılaşmaya açılmak istenen İmrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan değişikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  değerini ve potansiyelini yok sayan plan değişikliklerini peşini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: Saraçoğlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal değerini ranta açmak istediler, açamadılar. Saraçoğlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armağanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiş.
Yorum için giriş yapınız!