Sobe Gazetesi 2024 - Ulus’ta plan üstüne plan
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ulus’ta plan üstüne plan

Ulus’ta plan üstüne plan

Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplanarak Ulus Tarihi Kent Merkezinde yenileme alanı ilan etti.

 

BüyükÅŸehir Belediye meclisinin Ulus Tarihi Kent merkezi planları bitmiyor. Bakanlar Kurulu Kararı ve Koruma Amaçlı Nazım Ä°mar Planlarına  yürütmeyi durdurma kararlarına raÄŸmen Ulus’ta olaÄŸanüstü toplantılarla plan üstüne plan yapılmasına Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan tepki gösterdi. Candan, Ulus’ta açılan dava süreçlerini özetleyerek  ÅŸunları söyledi: “Ulus Tarihi Kent Merkezinde Bakanlar Kurulu Kararı ile yenileme alanı ilan edilen alanda Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin açtığı davada Danıştay 14. Dairesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. BüyükÅŸehir Belediye meclisinin kabul ettiÄŸi Ulus Tarihi Kent Merkezi kentsel sit alanı 1/5000 ölçekli 15.03.2013 tarihli Koruma amaçlı Nazım Ä°mar Planına da mahkeme yürütmenin durdurulması kararı verdi. 14.10.2014 tarihli yine Ulus'ta BüyükÅŸehir Belediye Meclisince onaylanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Ä°mar Planını da yargıya taşıdık dava süreci devam ediyor. Bu süreçler devam ederken BüyükÅŸehir Belediye Meclisi olaÄŸanüstü toplanarak Ulus’ta yeni kararlar alarak Bakanlar Kurulunun yeniden karar almasına olanak saÄŸlayacak bir iÅŸlemi jet hızıyla karar altına alıyor. Tüm bunların anlamı Ulus’ta parsel parsel planlarının olduÄŸudur. Ve bu planların tümü ÅŸehircilik ilkelerine aykırı olması sebebiyle yargı tarafından da durdurulmaktadır. Planlama ilkelerine aykırı , kamu yararı taşımayan her iÅŸleme dava açmaya devam edeceÄŸiz.Bu kararda dava yolunda.Ulus planı ile ilgili 4.dava  Ulus kadar deÄŸerli bir alanın kentsel ranta açılmasına ve Ulus gibi tarihi ve kültürel deÄŸeri yüksek bir mekânın bilimsellikten uzak bir ÅŸekilde yapılan planlarla mahvedilmesine izin vermeyeceÄŸiz.”  

 

 


Toplam Görüntülenme : 59108
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!