Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar Odası: Tarihe Dokunma
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar Odası: Tarihe Dokunma

Mimarlar Odası : Tarihe dokunma

Mimarlar Odası’ndan Belediye BaÅŸkanı Alaaddin Yılmaz’a mesaj var.

Mimarlar Odası Bolu TemsilciliÄŸi’nin Hisar Tepesi’nde açık hava müzesi yapılması için giriÅŸimde bulunması, Bolu Belediye BaÅŸkanı Alaaddin Yılmaz’ı rahatsız etti. GeçtiÄŸimiz haftalarda Alaaddin Yılmaz Oda’nın giriÅŸimine iliÅŸkin “Kimse dansözlük yapmasın” ÅŸeklindeki tepkisi ile gündeme geldi. Bolu Belediye BaÅŸkanı Yılmaz’ın daha önceleri Hisar Tepesi’ne döner kule ve kafeterya yapmak istediÄŸi bilinirken Mimarlar Odası Bolu TemsilciliÄŸi de Hisar Tepesi için kentlilere bir sunum hazırlayarak Yılmaz’a da “ Tarihi dokuya dokunma” mesajını iletme hazırlığı yaptı.  

Mimarlar Odası Bolu TemsilciliÄŸi’nden yapılan açıklamada Hisar Tepesi sunumu hakkında bilgilere yer verilerek,“Bugüne kadar yapılan kazılardan elde edilen ve kayıt altında bulunan resmi verilere dayanarak hazırlanmış arkeolojik bulguları bir slayt sunumu ile hem sivil toplum örgütlerine hem de ilgi duyan vatandaÅŸlarımıza sunmak istiyoruz” denildi.

Tarih dersi

Açıklamada, amaçlarına da deÄŸinen Mimarlar Odası Bolu TemsilciliÄŸi amaçlarının “günümüz insanına tarihi deÄŸerlere sahip çıkılması gerektiÄŸini hatırlatmak” olduÄŸunu vurguladı. Yapılacak sunumun konusuna deÄŸinilerek, “ Çalışmamızın konusu M.S  2. Yüzyıl Roma dönemidir. Bu topraklar bir dönem dünyaya egemen olmuÅŸ Roma Ä°mparatorluÄŸu’nun önemli bir ÅŸehri olan Cladiopolis’tir. Bunu bütün dünya bilmektedir. Amacımız M.S 2. yüzyılda bu ÅŸehre ismini veren Ä°mparator Cladios ve beÅŸ büyük Roma Ä°mparatoru’ndan üçüncüsü olan Ä°mparator Hadrian dönemini ve kaybolmak üzere olan o dönemin eserlerini halkımıza anlatmaktır” ifadeleri ile bölge tarihinin önemine dikkat çekildi.


Toplam Görüntülenme : 87176
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!