Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’de Ankapark’a Danıştaytan Dur
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’de Ankapark’a Danıştaytan Dur

AOÇ'de Ankapark'a Danıştaytan Dur.

Atatürk Orman ÇiftliÄŸi 'nde Ankapark  yapmak için "AOÇ Hayvanat Bahçesi Yenileme  Alanına iliÅŸkin Bakanlar Kurulu Kararı ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi Meclis kararı Danıştay 14. dairesi tarafından iptal edildi.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi  ,Åžehir Plancıları Odası Ankara Åžubesi,Peyzaj Mimarları Odası,Çevre Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası tarafından ,BaÅŸbakanlık, Çevre Åžehircilik Bakanlığı ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesine açılan davada Danıştay  dava konusu iÅŸlemin iptaline oybirliÄŸi ile karar verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan "29 hektarlık hayvanat bahçesinin yenilenmesi bahane edilerek, Ankapark yapmak için   217 hektarlık alan  AOÇ Hayvanat Bahçesi Yenileme  Alanı ilan edilmiÅŸtir.Karar, Yıpranan Tarihi ve Kültürel  Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek korunması kanunu ve AOÇ kanunu kapsamında  ilan edilen yenileme alanında  hukuku "yanıltmaya" çalışan Melih Gökçek'e  verilmiÅŸ çok önemli bir yanıttır. Danıştayın verdiÄŸi  kararla  AOÇ'yi ve hayvanat bahçesi alanını yenileyeceÄŸim, onaracağım diyerek 188 hektarlık alanı daha yapılaÅŸmaya açamazsın demir yığınına çeviremezsin, Ankapark yapamazsın denilmiÅŸtir. " dedi

"ülkenin yöneticileri hukuk kararlarını anlamamakta ısrarlı "

Danıştayın kararının ders niteliÄŸinde olduÄŸunu ancak bunu anlayacak yöneticilerin olmadığı söyleyen Candan " Danıştay  kararında, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi  alanında , kuruluÅŸ kanuna göre  Ankapark'ı  yapamayacağını 10 sayfalık ders notu gibi hazırlamıştır. Ancak ülkenin yöneticileribir tülü AOÇ arazileri ile ilgili verilen hukuk kararlarını anlamamakta ısrarlı.Karar çok nettir, AOÇ arazisi mutlak tarım arazisidir , AOÇ arazilerinde Ankapark gibi ticari alan yapılamaz, Ä°lan edilen yenileme alanının 188 hektarı kanuna aykırıdır. Bu alanda, yenilenecek eskiyen onarılacak kültür varlıkları yoktur. Åžimdi yapılacak tek ÅŸey vardır . Melih Gökçek'in hukuk kararlarına uyması."

"Ankaparkı'nı ve oyuncaklarını yavaşça al ve Belediye bahçesine koy, belki turist çeker"

Melih Gökçek'in Ankapark ile ilgili meslek odalarının yaptığı açıklamalarla ilgili oda baÅŸkanları hakkında  bana suç uyduruyorlar  diye suç duyurusunda bulunduÄŸunu belirten Candan şöyle devam etti."Yürütmeyi durdurma kararlarımıza suç uydurma dedin, ÅŸimdi ne oldu?.Hemen gidip plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapıp hukuku arkadan dolanmaya çalışırlar.BaÅŸkent'in Belediye BaÅŸkanının düştüğü duruma bakın. 22 yılda bir metre metro yapamadı, 4 Ankaray yapılacak parayı gitti Ankapark'taki oyuncaklara yatırdı. Ankaralılar evlerine ulaÅŸmak için  yollarda saatlerce çile çeksin,Belediye BaÅŸkanı da twit atıp, milleti tehdit etsin.Bi dur, bi aynaya bak ben ne yapıyorum de. "

Candan ayrıca Danıştay kararı ile ilgili  "Åžimdi hemen Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinden, Ankapark denilen demir yığınlarını ve oyuncaklarını  al ve yavaşça BüyükÅŸehir  Belediyesinin bahçesine bırak. HukuksuzluÄŸun, kamu kaynaklarını israf etmenin , beceriksizliÄŸin ve bilimsel davranmamanın  heykeli olarak  belki turist çeker "ÅŸeklinde konuÅŸtu.  


Toplam Görüntülenme : 59808
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!