Sobe Gazetesi 2024 - Meclis’in Kararı Yok Başkan Konuşuyor…
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Meclis’in Kararı Yok Başkan Konuşuyor…

Meclis’in Kararı Yok BaÅŸkan KonuÅŸuyor…

Kızılay’a makyaj yapmak üzere, cephelerde Selçuklu Mimarisi uygulamaları yapılacağını basında ve katıldığı toplantılarda, bilgi veren Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek, BüyükÅŸehir Belediyesi Meclisi’nin bilgisi dışında hareket ediyor.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžubesi tarafından yapılan açıklamaya göre, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek’in Sıhhiye’den KuÄŸulu KavÅŸağı’na kadar Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binalarda fibro beton kaplamalı giydirme projesi meclis kararlarında yok. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Ali Hakkan BüyükÅŸehir Belediyesi Meclisinden kararı çıkmamış bir projenin hayata geçirilmeye çabalandığına dikkat çekerek, projeye iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. Hakkan “Yapılarda yer alan tabelalar bir kirlilik oluÅŸturuyor, bunu düzenlemek yerel yönetimin görevidir, mimarlar odası da bu süreçten rahatsızdır ve belediyeler, yapı sahipleri ile çözüm üretmekten yanadır ancak binaları giydirme projesinde müellif mimarları yok sayan bir uygulama var ve belediye meclisinin de kararı yok” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Konuyla ilgili BüyükÅŸehir Belediyesi’nden resmi yazıyla bilgi isteyen Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’ne gelen yazıda, Belediye Meclisi’nin böyle bir kararı yok cevabı verilmiÅŸtir.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreteri Tezcan KarakuÅŸ Candan ise “BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı katılımcı yerel yönetimden uzak onu biliyorduk ancak,  kamuoyunu yakından ilgilendiren baÅŸkentin çehresini deÄŸiÅŸtirmeye çalıştığı projelerinden belediye meclisinin haberi ve kararı da yokmuÅŸ onu da öğrenmiÅŸ olduk...” Candan, ayrıca Ankara’ya  tarihi saat kuleleri yapmayı planlayan Belediye BaÅŸkanı’na “Saat kulesini tarihi yapan ÅŸey nedir, tarihi deyince tarihi oluyor mu?” diyerek, BaÅŸkanı  “engin tarih bilgisini” Mimarlar Odası’nın Kültürel Miras eÄŸitim programlarına katılarak geliÅŸtirmeye davet etti.


Toplam Görüntülenme : 84489
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!