Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar Ankara Bulvarı ödülünün iptali için Slovenya’ya başvurdu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar Ankara Bulvarı ödülünün iptali için Slovenya’ya başvurdu

Mimarlar Ankara Bulvarı ödülünün iptali için Slovenya'ya başvurdu

"Ödülü iptal ettireceğiz"

Mimarlar Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanlarında, yargı kararlarına raÄŸmen yapılan  Ankara  Bulvarı'na Slovenya tarafından ödül verilmesi  konusunu Uluslararası ortama taşıdı. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan " O ödülü iptal ettireceÄŸiz"dedi.

"Büyükşehir belediyesi "akılla" hareket etmesini öğrenecek"

Candan şöyle devam etti: "BüyükÅŸehir belediyesi daha öncede böyle çakma ödüller  aldı ve çakma ödüllerin plaketlerini saÄŸa sola çaktı.  Çakma ödüllerle  kendisine meÅŸruiyet saÄŸlamaya çalışıyorsa yanılıyor. Nasıl ki Melih Gökçek Dünya Belediye BaÅŸkanlığı'na  final adayı olduÄŸunda, Dünya belediye baÅŸkanı olamayacağının nedenlerini rapor hazırlayıp , kuruma ileterek Dünya Belediye baÅŸkanı olmasına engellediysek, bu ödülü de iptal ettireceÄŸiz. "Akıllı kentlerde en iyi ulaşım" ödülü  verenlerin ne kadar akıl dışı bir yaklaşım içerisinde olduÄŸunu gösteriyor. Kurum ödül kriterlerini açıklarken toplu taşım verimliliÄŸini geliÅŸtirdi diyor, oradan toplu taşım araçları bile geçmiyor. Türkiye'nin en yeÅŸil yolu  olarak itham edilen bu yolun, yeÅŸil katili olduÄŸunu bilmiyorlar mı? Biz de raporumuzda  yargı kararlarını, evrensel hukuk ve bilimsel planlama ilkelerine aykırı yapılan bu yola verdikleri ödülün iptal edilmesi için Slovenya'ya   rapor gönderdik. Bu ödül iptal edilecek, ödüle sevinen BüyükÅŸehir Belediyesi de akıllı  kent olunabilmesi akılla hareket edilmesini er geç öğrenecek "dedi


Toplam Görüntülenme : 53927
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!