Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’de iki farklı Sayıştay Raporu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’de iki farklı Sayıştay Raporu

AOÇ’de iki farklı Sayıştay Raporu

Mimarlar Odası Ankara Åžube yöneticileri AOÇ hakkında TBMM kit komisyonuna giden raporla ham rapor arasındaki farklara dikkat çekti. Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ndeki Ankapark ve Kaçak Saray sürecinin Sayıştay raporlarındaki farklılıklarını bugün yapılan basın toplantısında deÄŸerlendirdi. Candan; “ AOÇ raporları KÄ°T komisyonuna gönderildi. Raporun ham halinde raporun son halini çok merak ettiÄŸimizi ifade etmiÅŸtik, AOÇ talanı sürecinde farklılık olabileceÄŸini düşünerek süreci takip edeceÄŸimizi söylemiÅŸtik. Kit komisyonuna giden hali ve son hali arasında Kaçak Saray ve Ankapark bölümü ortadan kalkmış.  Kiralama yöntemiyle verilen alanların üzerinde kalıcı yapılaÅŸmanın yapılması eleÅŸtirilmiÅŸ, bu konumda olan iÅŸgalci yapıların kaldırılması önerilmiÅŸti.Bu durum basına da “hileli saray “ olarak yansımıştı.AOÇ alanlarına iliÅŸkin Koruma Amaçlı Nazım Ä°mar Planı dava süreçleri kronolojisi ve baÄŸlantılı davalar süreci kaldırılarak, kestirmeden sonuçlar verilmiÅŸtir. Meslek Odalarının Anayasa Mahkemesi ne baÅŸvurduÄŸu ifadesi kaldırılmıştır. Daha önceki tüm raporlarda, dava açan odaların isimleri yazarken ÅŸimdi bazı meslek odaları diye nitelendirme yapılmaktadır. Rapor’un ilk halinde AOÇ Genel Müdürlüğü’nü göreve davet ediyorken, bu kadar dava açılıyor müdahale olmuyorsunuz ÅŸeklinde AOÇ Genel Müdürlüğü’ne öneri sunuyorken bu da rapordan kaldırılmış görünüyor. Bu durum gösteriyor ki Ankapark ve Kaçak Saray, Sayıştay denetiminden kaçırılmaktadır. Bu ülkenin tüm harcamalarını denetleyen bir kurumun ham raporlarda ki önemli konuları son raporunda vermiyor olması önemli bir durum” dedi.

Milletvekilleri ile baÄŸlantıya geçerek sürecin gündeme gelmesini saÄŸlayacağız diyen Candan, “ Mali harcamalarla ilgili bilgi verilmiyor. AOÇ’nin Sayıştay 2013 raporunu da web sitesinden kaldırdılar, devlet sistemi tıkanıyor. Gizli kapaklı yürütülen, ÅŸeffaf olmayan bir yönetim bize reva görülüyor.” Åžeklinde konuÅŸtu.

 

 

 


Toplam Görüntülenme : 50983
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!