Sobe Gazetesi 2024 - Bolu’da tarihi arasta yıkım işlemleri başladı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Bolu’da tarihi arasta yıkım işlemleri başladı

Bolu’da tarihi arasta yıkım iÅŸlemleri baÅŸladı

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Bolu’da eski posta Caddesi’ndeki tarihi arasta dükkânları için Koruma Kurulu’na tescil baÅŸvurusu yaptı. Tescil baÅŸvuru sonucunu beklemeyen Bolu Belediyesi yıkım için harekete geçti.

Osmanlı arastasanın bir parçası olan   tarihi yapının yıkımına sessiz kalarak ortak olan, korunması için mücadele etmeyen, herkes yargı önünde hesabını verecek diyen Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan  Bolu Belediye’sine ateÅŸ püskürdü. Candan, “ Tarihi ve kültürel mirasları yıkıp yok etmek Belediyelerin asli görevi oldu neredeyse. Kültür Bakanlığı ve Koruma Kurulları’nın tarihimizin yok edilmesine karşı sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Bölgede günümüze kadar kalan tarihi yapı zenginliÄŸi aynı yöntemle yok edilmiÅŸken aynı tavır tekrar sergileniyor. Koruma Kurulu’na tescil baÅŸvurusu yaptık, Koruma Kurulu’ndan hala ses yok. Koruma Kurulu’nun tescil kararını beklemeden Bolu Belediyesi’nin bu acelesini de anlamıyoruz. Tarihi arasta için Belediye’nin yıkımı baÅŸlattığını duyduk. Bolu Belediyesi Bolu’ya geri dönülmez bir zarar veriyor. Bolu’da yapılacak yıkımın peÅŸini bırakmayacağız, sorumluları  kim olursa olsun, meslektaÅŸlarımızda bu iÅŸin bir parçası ise, hesabını verecekler.” ifadelerini kullandı. 

 

 


Toplam Görüntülenme : 48872
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!