Sobe Gazetesi 2024 - Mavi Göl’de kazanan kamu yararı oldu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mavi Göl’de kazanan kamu yararı oldu

Mavi Göl’de kazanan kamu yararı oldu 

Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi’nin kamu yararını hiçe sayan,  bilime ve tekniÄŸe aykırı uygulamalarına yargı izin vermiyor. 

Ankara 7. Ä°dare Mahkemesi, daha önce yürütmeyi durdurma kararının verildiÄŸi, Mavi Göl’ün bulunduÄŸu alana iliÅŸkin yüksek yoÄŸunluklu yapılaÅŸmayı öngören iÅŸlemi iptal etti. 

Konuya iliÅŸkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi Mamak ilçesi Bayındır, Ortaköy ve Kutludüğün Mahalleleri’ni kapsayan Bayındır Barajı ve Mavi Göl KuzeydoÄŸu Planlama Alt Bölgesi 1/25000 ve 1/5000 ölçekli Nazım Ä°mar Planı deÄŸiÅŸikliÄŸine iliÅŸkin Ankara BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nin 11/05/2015 tarih ve 896 sayılı kararının iptali için dava açtıklarını hatırlatırken, söz konusu davaya iliÅŸkin yürütmeyi durdurma kararı verildiÄŸini de anımsattı. 

Alanda dengeler bozulacaktı                                             

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Mavi Göl'ün bulunduÄŸu Mamak bölgesinde önemli bir plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapıldı. Konut ve ticaret kararı ve MÄ°A kararı alınarak, 442 hektarlık alanda plan kararı geçmiÅŸ durumda. Emsali 3 olan ve h max'ı serbest olan yapılaÅŸmalarla birlikte 54 bin kiÅŸinin ikamet edeceÄŸi bir plan deÄŸiÅŸikliÄŸi yapıldı. Bu ilerlediÄŸinde Ä°mrahor Vadisi'ni tehdit edecek.  YoÄŸunluk kararlarına aykırı olarak, teknik altyapıda artırılmadığından alanda dengeler bozulacaktı. Ä°mar planına aykırı hükümler plan notlarında mevcuttu, bölgesel park alanı park alanına çevriliyordu. Åžimdi de Ankara 7. Ä°dare Mahkemesi ,  dava konusu iÅŸlemi hukuka aykırılık  nedeniyle iptal etti. BüyükÅŸehir Belediyesi’ne geçmiÅŸ olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.


Toplam Görüntülenme : 54683
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!