Sobe Gazetesi 2024 - Demirkafese altıncı dava
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Demirkafese altıncı dava

Demirkafese altıncı dava

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi demir kafeste yapılan üst üste plan deÄŸiÅŸikliklerini yargıya taşıyarak  iptal ettiriyor. Her iptal kararından  sonra yeni plan deÄŸiÅŸikliÄŸi ile inÅŸaatın yükselmesine olanak saÄŸlayan   BüyükÅŸehir Belediye meclisinin  15.04.2016 gün ve 765 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı deÄŸiÅŸikliklerine Mimarlar Odası Ankara Åžubesi yürütmenin durdurulması ve iÅŸlemin iptali ile  altıncı kez dava açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “Demir kafes plan deÄŸiÅŸikliÄŸi bir yılan hikayesi, 5 kez plan yaptılar, yargı beÅŸinide iptal etti, altıncısını yaptılar büyük bir olasılıkla buda iptal edilecek. Ne yaparlarsa yapsınlar Ankara’yı bu ucube plandan kurtaracağız” dedi.

“Nedir bu demir kafes alanındaki ısrar”

Ankara!nın ucubeleri arasında sayılan  “demir kafes” olarak adlandırılan  alanda yapılan planın amacı her ne kadar “metro destek tesisi” yapılması olarak gösterilmek istense de gerçekte yapılan bir alışveriÅŸ ve ticaret merkezinden baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir diyen Candan Şöyle devam etti.: “Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi yaptığı yanlışlar ve üstüste aldığı parçacıl plan deÄŸiÅŸiklikleri ile Ankara halkını bitmemiÅŸ bir inÅŸaata mahkum etmiÅŸtir.Önce kentlilerin ve hepimizin cebinden çıkan  vergilerle demirkafes yapılmış, sonrasında sökümü için bir o kadar para harcanmış,ÅŸimdide, sürekli plan deÄŸiÅŸiklikleri yine yanlış yola girilmiÅŸ hukuk devletine aykırı iÅŸlemlerle hukuk arkadan dolanılmaya çalışılmaktadır. Nedir bu demir kafes alanındaki ısrar? Ankaralıya eziyet verdiÄŸine göre, kimi kalkındıracak bu yapılaÅŸma?Altıncı plan deÄŸiÅŸikliÄŸini de yargıya taşıdık.Yedincisini de taşırız.”  

“Hukuk devleti ilkesi ihlal edilmektedir.” 

Candan şöyle devam etti: “Demir kafes alanındaki 6. plan deÄŸiÅŸikliÄŸi de daha önce iptal ettirilen planlar ile paralel olup tali deÄŸiÅŸiklikler yapılarak inÅŸaata zaman kazandırılmaktadır. Bu daha önceki 5 plan sürecinde de böyle olmuÅŸtur.  Mahkeme kararları dikkate alınmadan iptal edilen planların aynı kurgusu korunmak suretiyle dava konusu meclis kararı alınmıştır. Melih Gökçek ve Belediye Meclisi aldığı bu kararlarla hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedirler. Alenen mahkeme kararlarını yok saymaktadırlar. Bütün bunların yargı önünde hesabı sorulacak günler çok uzak deÄŸildir.Sonradan  parsel parsel gibi, -hayır iÅŸiydi valla piÅŸmanım demesinler-. ‘Son piÅŸmanlık fayda etmez’.”

Plan değişikliğine konu demir kafes alanında 5 plan değişikliği yapılmış,beşide iptal edilmiştir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çankaya İlçesi 29096 ada 6 parsele (yeni 10 parsel) ilişkin yapılan plan değişikliği kararını altıncı kez yargıya taşıyarak demir kafes alanında bilimsel planlama ilkeleri ve şehircilik esaslarına aykırı bir uygulamaya geçit vermeyeceklerinin kararlılığının altını, altıncı kez çiziyor.


Toplam Görüntülenme : 52340
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!