Sobe Gazetesi 2024 - Parsel parsel davası AİHM’e taşındı
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Parsel parsel davası AİHM’e taşındı

Parsel parsel davası AÄ°HM’e taşındı

Bülent Arınç’ın Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek için söylediÄŸi 'Ankara’yı parsel parsel sattı' sözleri üzerine suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Danıştay’ın dosyayı kapatması üzerine, adil yargılama ilkelerinin ihlal edilmesi nedeniyle  parsel parsel davasını Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı

Bülent Arınç’ın Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek için söylediÄŸi 'Ankara’yı parsel parsel sattı' sözleri üzerine, suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  Gökçek hakkında İçiÅŸleri Bakanlığı’nın soruÅŸturma izni vermemesi ve sonrasında Danıştay’ın dosyayı kapatmasına tepki göstererek, süreci AÄ°HM’e taşıyarak parsel parsel davasında yeni bir sayfa açtı.

 

Ankara'nın satışına göz yumuldu

Konuya iliÅŸkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Tezcan KarakuÅŸ Candan,  Danıştay, İçiÅŸleri Bakanlığı’nın Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek hakkındaki ‘yargılama izni vermiyorum’ kararını AÄ°HM’e göndererek yeni bir süreç baÅŸlattıklarına iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.  

Candan şunları söyledi:

"Ankara Türkiye’nin BaÅŸkenti, baÅŸkentin iyi yönetilmediÄŸi kamusal varlıklarının nasıl    tahrip edildiÄŸi yıllardır ortada. Parsel parsel satış gerçekliÄŸi ise unutulmaması gereken, unutturulmaması gereken bir süreç. Mahkeme dosyayı kapatınca, yönetim kurulumuz olarak bu dosya kapanmaz, kapanmamalı dedik. Gökçek’in yargı tarafından korunma kalkanına alınması ve adil yargılama ilkelerinin yok sayılması kabul edilemez bir durumdur. Kendisi de hayır iÅŸi yaptığını ve piÅŸman olduÄŸunu ifade etmiÅŸtir. Ancak bu sürecin hukuk önünde açığa çıkartılması gerekir. FETÖ/PDY’ ye hayır iÅŸi için saÄŸladığı hani imar haklarından  piÅŸman olmuÅŸtur, bunu açıklaması gerekir. Parsel parsel davası 15 Temmuz darbe giriÅŸimi öncesinde  İçiÅŸleri Bakanlığı’nın soruÅŸturma izin vermediÄŸi parsel parsel davası, Danıştay tarafından sessiz sedasız kapatılmıştır.  Adil yargılama ilkeleri ihlal edilmiÅŸ, kamu yararı yok sayılmıştır. Ankara’nın parsel parsel satışına göz yumulmuÅŸtur. Bugün soruÅŸturma izni vermeyen İçiÅŸleri Bakanı istifa etmiÅŸtir. SoruÅŸturma sürecinin yeniden ele alınması gerekir. Bütün hassasiyetleriyle birlikte parsel parsel davası kapanmasın, açığa çıksın diye dava sürecini  Avrupa Ä°nsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdık. Bu davanın kapatılması halkın vicdanını yaralamıştır. Kamusal sorumluluklara karşı güven zedelenmesine neden olmuÅŸtur. Parsel parsel yargılanması AÄ°HM’de devam edecektir.”

“Ãœlkemizin her bir metrekaresinin darbecilere peÅŸkeÅŸ çekilmesine izin vermeyeceÄŸiz”

 Candan, Bülent Arınç’ın Ankara BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Melih Gökçek için söylediÄŸi 'Ankara’yı parsel parsel sattı' sözleri üzerine açıklamaları üzerine hakkında açılan hakaret davasından beraat ettiÄŸini de hatırlatarak, ÅŸunları söyledi:

 “AÄŸzımızdan çıkan her söz dava konusu yapılıp, ifade özgürlüğümüz baskı altına alınmak istenirken Gökçek hakkında soruÅŸturma izni verilmemesi kabul edilemez. Ortada Ahmet Hakan’a yaptığı  açıklamalar varken, bu hiç kabul edilemez. Yeni İçiÅŸleri Bakanını ve hükümeti göreve çağırıyoruz.  Anayasanın 135. maddesinden aldığımız yetkiyle yürüttüğümüz görevimizi BüyükÅŸehir Belediyesi resmi yazılarımıza cevap vermeyerek bilgi vermeyerek engellemeye çalışıyor. Halkın vicdanında ve Anayasadan aldığımız güçle bu mücadele sürecek.  Bu ülke bizim, biz bu topraklarda doÄŸduk bu topraklarda yaÅŸamaya devam edeceÄŸiz. Ãœlkemizin her bir metrekaresinin darbecilere peÅŸkeÅŸ çekilmesine izin vermeyeceÄŸiz.”


Toplam Görüntülenme : 50810
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!