Sobe Gazetesi 2024 - ODTÜ’de bir kentin geleceğini yok ettiler, akciğerini söktüler
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
ODTÜ’de bir kentin geleceğini yok ettiler, akciğerini söktüler

ODTÜ'de bir kentin geleceğini yok ettiler, akciğerini söktüler

Adalet inÅŸa edilÄŸinde hepsi hesap verecek

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi ve ODTÃœ rektörlüğünün talan protokolünün gecesinde ODTÃœ’de yapılan aÄŸaç katliamına tepki gösterdi. 

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, ‘’Dün gece ODTÃœ’de düşmanca BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından aÄŸaç katliamı yapıldı. Kurda kuzu teslim edenlerle ranttan gözü dönenler elbirliÄŸiyle Ankara’nın akciÄŸerini söktüler. Gece iÅŸ makineleri ve dozerlerle aÄŸaçlar parçalandı. AÄŸaçların tespiti bile yapılmamış. 4.8 kilometrelik yeni yol çalışması için 36 hektarlık alanda, binlerce aÄŸacı katlettiler. TOMA’larla ve polislerle ODTÃœ’yü ablukaya aldılar. Melih Gökçek ve kamu kaynaklarını zarara uÄŸratan uygulamalarına göz yumarak onun görevine devam etmesini saÄŸlayanlar, adalet inÅŸa edildiÄŸinde hesap verecek. Ankara’nın potansiyellerini bu kadar heba eden bir belediye baÅŸkanı çoktan istifa etmeliydi ya da görevden alınmalıydı. Buna göz yumanların hepsi sorumlu’’ diyerek kınadı.

ODTÜ Rektörlüğü geçmişine ve geleneğine ihanet etti

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, ‘’Amaçları siyasi hesaplaÅŸma ve rant olan BüyükÅŸehir Belediyesi’nin Ankara’nın akciÄŸerini sökmesine izin verenler geleneklerine ve geçmiÅŸlerine ihanet etmiÅŸlerdir. Bu imzayı ancak ODTÃœ' nün ikinci sırasından atanmış bir  rektör atabilirdi. O aÄŸaçların can suyunu Deniz GezmiÅŸ, Yusuf Aslan ve Hüseyin Ä°nan verdi. Bir kentin geleceÄŸini yok ettiniz, nefesini kestiniz. Öte yandan hem  saÄŸlık açısından hem de yer seçimleri açısından ölü bir yatırım olan ÅŸehir hastaneleri için yapılan bu yolun bırakın ulaşım sorununu çözmeyi  Ankara trafiÄŸini kitleyecek.  Bu konuda defalarca uyarılarda bulunduk. Varlıklarımızın rant uÄŸruna heba edilmesine izin vermemek için yargı süreci devam ederken iÅŸbirliÄŸi ile kıyılan aÄŸaçlar sonlarını hazırlayacak" diye konuÅŸtu

Candan, ‘’Daha önce yaptığı atamalar ve açıklamalarında da olduÄŸu gibi Rektör Prof. Dr. Mustafa VerÅŸan Kök, ODTÃœ’ye rektör olamayacağını göstermiÅŸtir. Öğrencilerin de dediÄŸi gibi ne sermayenin, ne rektörün ODTÃœ bizimdir’’ dedi.

ODTÃœ’yü ranta açacaklar

Ölü yatırım olan Bilkent Åžehir Hastanesi’ne ulaşım için bu katliamın yapıldığını anımsatan Candan, şöyle konuÅŸtu:

 “Bu sistem ulaşım sorunun çözmeyecek kitleyecek. Yer seçimi yanlış…Önce tepeden inme hastaneyi yapmışlar bu hastaneye kim nasıl ulaşılır hangi yoldan ulaşır bunların hiçbiri düşünülmemiÅŸ. Ulaşım kitlenecek,kanalizasyon patlayacak , insanlar hastanelere ulaÅŸamayacak. Ankara Tabip Odası  ve Türk Tabipler BirliÄŸi ile birlikte yaptığımız ÅŸehir hastanelerinin sempozyumunda da ortaya çıktığı gibi ölü bir yatırım. Ä°nsan saÄŸlığını hiçe sayan, doktorla hasta arasındaki iliÅŸkiyi mekanikleÅŸtiren, hem metrekare bazında hem de hastanenin iÅŸletme sistemi açısından baktığımızda tıbbi ve etik kurallara aykırı olan bir süreçle karşı karşıyayken bir de kentsel ulaşım ve kentsel planlama açısından da ciddi bir tıkanıkla karşı karşıya kalacağız. Ä°ki hastane Ankara’nın bütün mal varlığını ve bütün biriktirdiklerini ve kentsel yaÅŸamının alt üst edecek. Bunların hepsi planlama ilkelerinden uzak ranta dayalı bakış açısının ürünü. Bu ulaşımın yaklaşımı  yeÅŸil alanlarımızı parçalıyorlar. AOÇ ve ODTÃœ  yeÅŸil alanlarını parçalayarak ranta açacaklar’

Tek bir aÄŸaç kalsa dahi  mücadale edeceÄŸiz

Candan twitterda Gökçek’in adeta dümdüz edilmiÅŸ ODTÃœ ormanı görüntüleriyle övünmesini de kınayarak, ‘’ Ä°ller Bankası’nın molozları üstünde poz veren bu ÅŸahsiyet ÅŸimdide katlettiÄŸi ormanla övünüyor. Bu iÅŸ burada bitmeyecek bizde onun hesap vereceÄŸi günleri göreceÄŸiz."dedi

Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreteri Namık Kemal Kaya da tepkisini,  ‘’Tek bir aÄŸaç kalsa  bile ODTÃœ’nün geçmiÅŸten gelen deÄŸerlerini ve kalan tek aÄŸacı savunmaya devam ederiz.  Yenildik sanmasınlar, mücadeleyi yükselterek büyüteceÄŸiz’’ diyerek gösterdi.  

Kaya, Ankara’nın başına gelmiÅŸ geçmiÅŸ en büyük felaket olan Gökçek’in görevden alınması çaÄŸrıda bulunurken, bu konuda sorumluluÄŸu bulunan ODTÃœ yönetimi de dahil herkesin cezalandırılmasını istedi.

Kaya, ‘’ M.VerÅŸan Kök ODTÃœ'ye rektör olarak atandığında, 'ODTÃœ'ye rektör olamaz kampanyası'  baÅŸlamalıydı. Hiçbir ÅŸey için geç deÄŸil’’dedi.


Toplam Görüntülenme : 51936
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!