Sobe Gazetesi 2024 - Ankara Rapor Gökçek suç duyurusuna belge olarak sunuldu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Ankara Rapor Gökçek suç duyurusuna belge olarak sunuldu

Ankara Rapor Gökçek suç duyurusuna belge olarak sunuldu

Melih Gökçek hakkında "Ankara'ya karşı iÅŸlediÄŸi suçlar" nedeniyle suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Gökçek dönemini ve Ankara’ya verdiÄŸi zararı anlatan AnKARA RAPOR’u suç duyurusuna beyan olarak sundu.

Savcılık nezdinde yürütülen soruÅŸturmaya iliÅŸkin olarak Ankara Rapor’u yeni belge olarak sunan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi,  suç duyurusu dilekçe eki olarak ÅŸikayet edilen Gökçek hakkında 1994-2017 yılları arasını kapsayan ve kamu davası açılması gerekçelerinin derlendiÄŸi hasar tespit raporunu ve hasar tespitini gösteren zaman çizelgesinin deÄŸerlendirilmesini talep etti.

Konuya iliÅŸkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, "Belediye BaÅŸkanlığı sürecinde kendisi hakkında soruÅŸturma izni verilmeyen Gökçek'in görevi kötüye kullanma, BaÅŸkent’e karşı suç, Anayasa’nın 3 maddesine aykırı iÅŸlem suçları ve Atatürk aleyhine iÅŸlenen suçlar nedeniyle yargılanmasını istedik. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na baÅŸvurmuÅŸtuk.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi olarak hazırladığımız Melih Gökçek'in 23,5 yıllık baÅŸkanlık döneminin BaÅŸkent’e verdiÄŸi hasarı anlatan AnKara Rapor’u ve 1994-2017 Türkiye ve kent gündemini konu alan zaman çizelgesini Gökçek’in istifasının kırkıncı gününde kamuoyuna tanıttık” dedi.

“Bu rapor kara bir dönemini anlatıyor.  Bu rapor Ankara kentine ihanetin belgesidir. Biz bu yayınla Melih Gökçek’in yargı önüne çıkarılması için kampanya baÅŸlattık” diyen Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu suç duyurusu Gökçek’in 23,5 yıllık Ankara tahribatı bilançosunun özetidir. Gökçek’in peÅŸini bırakamayacağız. Åžimdi de bu raporu suç duyurusu eki beyanı olarak sunduk. Melih Gökçek Ankara’ya yaptıklarının hesabını verecek. Yargılanana kadar mücadelemiz devam edecek. Hesap vermeden peÅŸini bırakmayacağız”


Toplam Görüntülenme : 49411
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!