Sobe Gazetesi 2024 - AOÇ’ye Kaçak Sarayı koruyacak üs mü yapılıyor?
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
AOÇ’ye Kaçak Sarayı koruyacak üs mü yapılıyor?

AOÇ’ye Kaçak Sarayı koruyacak üs mü yapılıyor?

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazisinde birinci derece doÄŸal SÄ°T alanı olan ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından Gazi Orduevi  ve sosyal tesis olarak kullanılan alana iliÅŸkin,  Koruma Amaçlı Ä°mar planı yapılmasını sorgulayarak “Ordu AOÇ’ye Kaçak Sarayı koruyacak üs mü yapıyor?” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı  Tezcan KarakuÅŸ Candan ÅŸunları söyledi:

 "AOÇ arazisi iken 1978 yılında Milli Savunma Bakanlığı’na devredilen ve askeri alan olarak kullanılan Gazi Ordu Evi Kaçak Saray’ın yapılması ile uzun süredir gündemdeydi. Askerlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayan alanda plan deÄŸiÅŸikliÄŸi ile uygulama hükümlerine ‘Askeri Alanda Devletin Güvenlik Ve Emniyeti İçin Zaruret Arz Eden, Harekat Ve Savunmaya Yönelik Yapılar Ä°le Karakol, Nöbetçi Kulübesi, Sığınak Radar Ä°stasyonları gibi yapılar yapılabilir’ denmiÅŸtir. Kaçak Sarayın tam karşısında bulunan bu alana  devletin güvenliÄŸini ve emniyeti zarureti gerekçesi ile radar istasyonu kurması, üs yapması manidardır. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ne  Atatürk’ün ÅŸartlı bağışına ve hukuka aykırı yapılan Kaçak Saray’ın koruması için açık saldırı alanı olarak nitelenen mevkiye koruma amaçlı imar planı yapacaklarına, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’ni Cumhuriyet düşmanlarından koruyacak plan yapılması daha anlamlıdır.”

Atatürk Orman çiftliÄŸi alanlarının talan süreçlerine iliÅŸkin 100’ü aÅŸkın davanın devam ettiÄŸini söyleyen Candan, Atatürk Orman ÇiftliÄŸi arazilerini  Ã¶zgürleÅŸtirme ve gerçek koruma amaçlı planların 24 Haziran’dan sonra  yapılacağını belirtti.

 


Toplam Görüntülenme : 46381
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!