Sobe Gazetesi 2024 - Yeni işletme çözüm değil, Ankapark tasfiye edilmeli
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Yeni işletme çözüm değil, Ankapark tasfiye edilmeli

Yeni işletme çözüm değil, Ankapark tasfiye edilmeli

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ankapark’ın, iÅŸletmecisi GBM Ticaret-Çelik Ortak GiriÅŸim Grubu’nun borçları nedeniyle Bursa merkezli ECS Stil Tekstil firmasına devredilmesine iliÅŸkin, “Ankapark iÅŸletilemez. HukuksuzluÄŸu dillere destan olan, AOÇ’de Atatürk’ün vasiyetine aykırı bir ÅŸekilde inÅŸa edilen Ankapark, BaÅŸkent’in kaynaklarının heba edildiÄŸi büyük bir kara deliktir. Bu iÅŸletmeci iflas edecektir. Yeni iÅŸletme çözüm deÄŸil. Ankapark tasfiye edilmeli, kamu zararı Gökçek’ten tazmin edilmelidir” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “Ankapark sonunda mimarlar odasının ve meslek odalarının dediÄŸi noktaya geldi ve kapatıldı. Åžimdi de yeni bir iÅŸletmecinin 28 yıllığına burayı iÅŸleteceÄŸi söyleniyor. Bir yıl bile iÅŸletebileceÄŸini düşünmüyoruz.  Ankaralı’nın hakkı gasp edilerek bir metre bile metro yapmadan 750 milyon dolarlık bir metal tarlası inÅŸa edilmiÅŸtir. O dönem Ankapark’ın bu süreci kaldıramayacağını da hesabını yapmıştık. Buranın kendi maliyetinin karşılayabilmesi için giriÅŸ ücretinin 50 lira olması ve 18 milyon kiÅŸinin ziyaret etmesi gerektiÄŸini söylemiÅŸtik.  Burası iflas eder kapanır demiÅŸtik ve iÅŸletilemedi. İşçilerin maaşı ödenemedi, halkımız gitmedi ve kapandı. Bu iÅŸletmenin de aynı kaderi paylaÅŸacağını düşünüyoruz.”

Candan, “Ankapark tasfiye edilmelidir, kamu zararı Gökçek’ten tazmin edilmelidir. O 750 milyon doları ödeyecekler. BüyükÅŸehir Belediyesi de bu 750 milyon dolarla AOÇ’de amacına uygun kullanımlar yapmalı, hayvanat bahçesini yeniden açmalı. Oradaki oyuncakların da bakımını yapıp parçalasınlar Anadolu’nun en ücra köşelerine göndersinler, Anadolu’nun çocukları oynasın. Ankapark tasfiye edilsin, AOÇ amacına uygun hale getirilsin. 2023’te Ankara Cumhuriyetin 100. yılını karşılayacak. AOÇ, BaÅŸkent’in 100. yılında Ankara’nın yüz akı olarak gün yüzüne çıkarılmalıdır. Ankapark tasfiyesi de bunun ilk adımı olmalıdır. YaÅŸananlar bir kez daha Mimarlar Odası’nın söylediklerini gerçekleÅŸmiÅŸ olduÄŸunu ortaya koydu. Gökçek ve bilimi rehber etmeyenler hakkında bir kez daha suç duyurusunda bulunuyoruz. Gökçek mahkeme karşısına çıkana kadar bundan vazgeçmeyeceÄŸiz.”


Toplam Görüntülenme : 38309
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!