Sobe Gazetesi 2024 - Atatürk Orman Çiftliği’nde Talan Sürüyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Atatürk Orman Çiftliği’nde Talan Sürüyor

Atatürk Orman Çiftliği'nde Talan Sürüyor

Virüs fırsatçıları AOÇ’de iÅŸ başında

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Pusay Turizm Lojistik SaÄŸlık Gıda LTD. ÅžTÄ°.’ne kiraya verilen 343 bin 928 metrekarelik Atatürk Orman ÇiftliÄŸi alanında, 2471 metrekare kapalı alan olmak üzere, 638 metrekare sundurma ve açık alanla birlikte 38 bin metrekarelik botanik parkı, "Peyzaj düzenlemesi yapıyoruz" denilerek, çok amaçlı salon adı altında ise düğün salonu ve restoran olarak kullanılabilecek ÅŸekilde düzenleme yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “Ãœlkemizin Covid-19 la mücadele etmeye çalıştığı ÅŸu dönemde, hala rant ve talan peÅŸinde olanlar, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün halkına emanet ettiÄŸi toprakları, yapılaÅŸmaya ve ticarete açanlar, yargı önünde hesabını vereceklerdir.” dedi.

“Covid 19’da herkes can derdinde onlar rant derdinde”

Candan Şöyle devam etti: “Virüs fırsatçıları iÅŸ başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan, Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu ve Çevre Åžehircilik Ä°l Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projelerle ilgili kararları yargıya taşıyacağız. Etimesgut Belediyesi ve Ankara BüyükÅŸehir Belediyesi temsilcileri, koruma kuruluna sunulan projelere ÅŸerh koymuÅŸlardır. Bu, açılacak davada elimizi güçlendirecektir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kanuna göre, Atatürk’ün ÅŸartlı bağışı ve vasiyetine aykırı tüm kullanımlar suçtur. 1.derece doÄŸal sit alanı olan 344 bin metrekare alanda çiftliÄŸin kuruluÅŸ döneminden kalan yapılar da bulunmakta. Kaçak saray yerleÅŸkesine 953 metre uzaklıkta yapılmak istenen Park BeÅŸtepe projesi hukuka, vasiyete ve ÅŸartlı bağışa aykırıdır. Kararları yargıya taşıyor, ÅŸu zor günlerde hala Atatürk’ün emaneti AOÇ’yi talan etme projelerini  aklından çıkartmayanları da halkımızın vicdanına sevk ediyoruz.


Toplam Görüntülenme : 38353
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!