Sobe Gazetesi 2024 - Güvenpark’ta yargı iptal kararı verdi ama alanda inşai faaliyetler devam ediyor
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Güvenpark’ta yargı iptal kararı verdi ama alanda inşai faaliyetler devam ediyor

Güvenpark’ta yargı iptal kararı verdi ama alanda inÅŸai faaliyetler devam ediyor

Mimarlar:  Yargı kararlarına uyulsun çalışmalar durdurulsun, Güvenpark ve anıt tehdit altında

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Kent Ä°zleme Merkezi Güvenpark Koruma Amaçlı Ä°mar Planları’nın iptal edilmesinden sonra alandaki çalışmaları yerinde inceledi. Ä°ncelemeye, Mimarlar odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan,  Mimarlar Odası Ankara Åžube Sekreteri Nihal Evirgen ve Kent Ä°zleme Merkezi Sekreteryası Redife Kolçak katıldı.

 

 Ä°nÅŸai faaliyetlerin, sondaj çalışmalarının devam ettiÄŸi Güvenpark ile ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “Güvenpark’ta Koruma Amaçlı Ä°mar Planları iptal edilmiÅŸken ve mahkeme altyapı ile ilgili düzenlemelerin parkın özgün yapısını bozacağını ifade etmiÅŸken, yerinde yaptığımız incelemelerde,  çalışmaların devam ettiÄŸini, Güvenpark’ın altının oyulduÄŸunu tespit ettik. Mahkeme kararlarını UlaÅŸtırma Bakanlığı’na göndererek, yargı kararlarına uyularak alandaki tüm çalışmaların durdurulması gerektiÄŸini resmi yazı ile bildirmiÅŸtik. Ancak gelinen aÅŸamada, bakanlık yargı kararlarını uygulamak yerine, Güvenpark’ın altını oymaya devam ediyor. Bakanlık yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız ‘’ diye konuÅŸtu.

 

“Güven Anıtı’nda taÅŸlar arasında dolgular dökülmüş, korozyonlar oluÅŸmuÅŸ. Anıt tehdit altında”

“Güvenpark’ın altını oyma çalışmalarının ivedi olarak durdurulması gerekiyor. Bu sondajlar Güvenpark’ı ve anıtı tehdit ediyor. Güven anıtı risk altında’’ diyen Candan, şöyle devam etti:

Güven Anıtını da yerinde inceledik, anıtın taÅŸları arasındaki dolgular yer yer dökülmüş ve korozyona uÄŸramış durumda, yer yer oluÅŸan çatlaklarla anıtın da süreçten zarar göreceÄŸi açık. Ä°vedilikle yargı kararlarına uyulması ve anıtın bakımının yapılması gerekiyor.  Avusturya’da Viyana Eldberg dökümhanesinde dökümü gerçekleÅŸtirilen anıtın kaidelerindeki kabartmalar Türkiye’de yapılmıştır. Anıtın taÅŸ kısımlarında Franz Wirt Triberer ve Anton Hanak ve öğrencileri çalışmış, Hanak’ın ölümünden sonrada Josepfh Thorak tarafından tamamlanmıştır. Cumhuriyet’in kuruluÅŸ simgelerinden olan Güvenpark ve Güven Anıtının onarımı ve bakımının yapılması içinde Kültür Bakanlığı’na ve BüyükÅŸehir Belediyesine çaÄŸrıda bulunuyoruz. Ä°nÅŸai faaliyetler durdurulsun, anıtın onarımı ve bakımı yapılsın” 



Videoyu izlemek için buraya ya da üstteki resme tıklayınız
Toplam Görüntülenme : 44948
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!