Sobe Gazetesi 2024 - Mimarlar, Ankaralılar’ın temiz su içme hakkını engelleyen belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu
GÜNCELKENTPOLİTİK GÜNDEMKÜLTÜR SANATBASINDANYAZARLARSOBEDENSOBELEDİKLERİMİZRÖPORTAJLARGEZENTİYUMURTALAR
Ara
Mimarlar, Ankaralılar’ın temiz su içme hakkını engelleyen belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu

Mimarlar,  Ankaralılar'ın temiz su içme hakkını engelleyen belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu

Halkın sağlığıyla oynayanlar görevlerini kötüye kullanmış, anayasal suç işlemişlerdir

Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ankara BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nde, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla, 13 ilçede asbestli ve eski boruların deÄŸiÅŸtirilmesi ile Tatlar Arıtma Tesisinin iyileÅŸtirilmesi için ASKÄ°’nin 360 milyon TL kredi kullanma talebinin reddedilmesini yargıya taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Åžubesi Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan “Ä°nsan saÄŸlığı açısından hayati önem taşıyan temiz su hakkı için Gökçek döneminden bu yana mücadele ediyoruz. Temiz su içmek Ankaralıların ve tüm insanlığın hakkı. Ankara BüyükÅŸehir Belediye Meclisi’nde temiz su saÄŸlamak adına, asbestli boruların deÄŸiÅŸtirilmesi için kredi alınmasına onay vermeyen belediye meclis üyeleri anayasal suç iÅŸlemiÅŸlerdir, haklarında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Ciddi sağlık sorunları yaşanabilir

Mevcut su arıtma sisteminin yenilenmesinin hayati önem taşıdığını bununda bilimsel raporlarla ortaya konulduÄŸunu belirten Candan, ‘’Arıtma tesisinin yetersiz kalması nedeniyle Ankara Çayı ve Sakarya Nehri’nin sulama kaynağı olarak yetersiz kalması durumunda saÄŸlıklı gıdaya eriÅŸmekte mümkün olmayacaktır. Ankaralıların temiz su içme hakkını ve saÄŸlıklı çevrede yaÅŸama hakkını gasp eden meclis üyeleri görevlerini kötüye kullanmaktadır. Kentin altyapısı o kentte yaÅŸayan herkes içindir. Gökçek döneminde temiz suya eriÅŸilmesi için yatırım yapmak yerine milyarlar Ankapark gibi hukuksuz bir  projeye yatırıldı. Asbestli boruların deÄŸiÅŸmesini istemeyen meclis üyeleri Gökçek’in yolundan mı gidiyorlar? Süreci yakından takip ediyoruz. Ankara halkının hakkını gasp edenler metal yorgunluÄŸu teÅŸhisiyle görevden el çektirildiler. Mücadelesi ile metal yorgunluÄŸu teÅŸhisini koydurtan odamızın gözleri üzerinizdedir. ’’


Toplam Görüntülenme : 38367
Kategori Haberleri

Bilirkişiler: AOÇ arazilerini parçalayan yol güzergahı, tarihi ve doğal kimliği yok eder
Raporu deÄŸerlendiren Mimarlar Odası Ankara Åžube BaÅŸkanı Tezcan KarakuÅŸ Candan, “ BilirkiÅŸiler haklılığımızı ve AOÇ’nin yollarla talanını gözler önüne sermiÅŸtir. Atatürk Orman ÇiftliÄŸi’nin habitatını bozan, bütünlüğünü parçalayan, kamu yararına aykırı, rant ve talan planlarının  peÅŸini bırakmayacağız Atatürk Orman ÇiftliÄŸi kırmızı çizgimiz” dedi.
28 Temmuz 2023
Mimarların mücadelesi sonucu, İmrahor Vadisi’ni katledecek planlar bir bir iptal ediliyor
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ä°mrahor Vadisi’nin katledilmesine izin vermiyor.  Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, plan deÄŸiÅŸiklikleriyle yapılaÅŸmaya açılmak istenen Ä°mrahor Vadisi için hukuksal mücadeleyi sürdürürken, yargı da kamu yararına aykırı plan deÄŸiÅŸikliklerini bir bir iptal ediyor.
26 Temmuz 2023
Yargı, Ulus’ta Roma Hamamı’nı tehdit eden yüksek katlı yapılaşmaya izin vermedi
Mimarlar Odası Ankara Åžubesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin  deÄŸerini ve potansiyelini yok sayan plan deÄŸiÅŸikliklerini peÅŸini bırakmıyor.
08 Haziran 2023
İktidarın Saraçoğlu Mahallesi’nde hukuksuz imar planlarına yargıdan iptal kararı
Candan: SaraçoÄŸlu Mahallesini satmak istediler, satamadılar, yıkmak istediler, yıkamadılar. Kamusal deÄŸerini ranta açmak istediler, açamadılar. SaraçoÄŸlu Mahallesi Mimarlar Odası Ankara Åžubesi’nin 30 yıldır akıllı inatla sürdürdüğü mücadelenin kazanımıdır. Seçim öncesi halkımıza armaÄŸanımız olsun.
10 Mayıs 2023

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
> >>>

Yorumlar
Yorum eklenmemiÅŸ.
Yorum için giriş yapınız!